Karka kepta karšto oro gruzdintuvėje

Karka kepta karšto oro gruzdintuvėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ši karka, kepta karšto oro gruzdintuvėje, yra ypatinga dėl savo skonio ir sultingumo. Marinavimas dviejose skirtingose stadijose leidžia skoniui įsigerti giliai į mėsą, o kepimo technologija užtikrina traškų išorinį sluoksnį ir minkštą vidų. Šis receptas buvo sukurtas eksperimentuojant su nauja kepimo technologija ir atrasta, kad gruzdintuvas suteikia karkai ypatingą skonį ir tekstūrą, kurios negalima pasiekti orkaitėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 days
Gamyba 1 hour 25 minutes
Iš viso 2 days 1 hour 25 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Naudojama karkai kepti, užtikrinant traškumą.)
  • Virtuvinis peilis (Karkos įpjovimui iki kaulo.)
  • Dubuo (Marinatui maišyti ir karkai mirkyti.)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Karka - Vidutinio dydžio, įpjauta iki kaulo.
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai - Juodieji, šviežiai malti.
  • 1 valgomasis šaukštas Rūkytos paprikos milteliai
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas.
  • 100 g Majonezas
  • 2 valgomasis šaukštas Sojų padažas

Gaminimo eiga
 

  • Įpjaukite karką iki kaulo dviem žiedais, kad marinatas geriau įsigertų.
  • Sumaišykite druską, pipirus, rūkytos paprikos miltelius ir česnaką. Įtrinkite karką ir laikykite šaldytuve 24 valandas.
  • Po 24 valandų karką gausiai ištepkite majonezu, sumaišytu su sojų padažu, ir marinuokite dar 24 valandas.
  • Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 160°C ir kepkite karką 45 minutes. Apverskite ir kepkite dar apie 40 minučių 140°C temperatūroje.
  • Patiekite karštą, kartu su mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo karkos dydžio. Naudokite mėsos termometrą, kad įsitikintumėte, jog vidinė temperatūra pasiekė bent 75°C, tai užtikrins pilną mėsos iškepimą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 700mgCukrus: 2gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Karka, Karšto oro gruzdintuvė, Mėsa, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating