
Karkos Viniotinis
Karkos viniotinis – tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdieniniam skanavimui. Šis receptas buvo sukurtas kaip atsakas į trūkumą Norvegijoje, kur ausys, kojos ir kepenys dažnai laikomi šunų maistu. Karkos viniotinis gaminamas su rūkytos karkos mėsa, česnakais ir kvapiųjų pipirų prieskoniais. Puikiai tinka kartu su svogūnais ir šilta arbata arba šaltu gėrimu.
Reikalingi Įrankiai
- Maistinė plėvelė (Viniotinio formavimui)
- Tvirtas šniūras (Viniotinio surišimui)
- Puodas (Virti viniotiniui)
- Akmenys arba sunkumas (Mėsos spaudimui)
Ingredientai
- 2 kg Rūkyta karakos mėsa - Kaulų pašalinimui
- 5 skiltelės Česnakas - Sutrinti arba supjaustyti
- pagal skonį Druska - Rūkyta mėsa jau sūdyta, todėl atsargiai
- pagal skonį Kvapieji pipirai - Maltos
- pakankamai Maistinė plėvelė - Mėsos apvyniojimui
Gaminimo eiga
- Pašalinkite kaulus iš karkos mėsos, paliekant tik odą ir mėsą. Įpjaukite mėsą keliose vietose ir įtrinkite druska, česnaku bei kvapiaisiais pipirais.
- Susukite mėsą į maistinę plėvelę taip, kad nebūtų tarpų. Tvirtai suriškite su šniūru.
- Virinkite viniotinį puode ant vidutinės kaitros 3 valandas. Po virimo uždėkite sunkumą, kad mėsos forma būtų išlaikyta.
- Kitą dieną galite supjaustyti ir patiekti su svogūnais ir duona arba kaip užkandį prie arbatos.
Pabaigai…
Viniotinis skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Puikiai tinka šventiniams stalams arba kaip užkandis prie arbatos. Galite eksperimentuoti su papildomais prieskoniais, tokiais kaip muskato riešutas ar čiobreliai, kad praturtintumėte skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 20mg