Karpis su Daržovėmis
Šis receptas parodo, kaip paruošti karpį su minimaliais ingredientais ir paprastu paruošimo būdu. Žuvis yra iškepta su svogūnais ir morkomis, o po to pagardinta grietine ir prieskoniais. Skystis, susidaręs kepimo metu, sutirštėja, kai atvėsta, ir tampa puikiu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka ir troškintuvė)
- Peilis (Žuvies pjaustymui)
- Pjaustymo lenta
- Virtuvės šepetėlis (Grietinei tepti)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 2.3 kg Karpis - Veidrodinis, pjaustytas gabalais
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 200 g Grietinė - Sumaišyta su druska ir prieskoniais
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Prieskoniai - Be druskos
- kad apsemtų iki pusės Vanduo - Verdantis
- pagal poreikį Bulvės - Nuskustos ir virtos
Gaminimo eiga
- Svogūnus ir morkas lengvai pakepinti keptuvėje, kol pakeis spalvą.
- Sudėti karpį į keptuvę, užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų iki pusės. Troškinti ant mažos kaitros apie pusvalandį.
- Per tą laiką nuskusti ir išvirti bulves.
- Ant žuvies uždėti grietinę, sumaišytą su druska ir prieskoniais. Troškinti dar apie 20 minučių.
Pabaigai…
Troškinimo metu skystis gali atrodyti per skystas, tačiau atvėsus jis sutirštės ir taps padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 60gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg