
Karštas šoninės užkandis su sūriu
Apačioje pateikiami ingredientai ir gaminimo instrukcijos.
Ingredientai
- datulės: 15 (perkame supakuotas dėžutėje, nesumaigytas),
- šoninės griežinėliai: 15 (labai ploni)
- fetos sūris: 120 gramų (arba mozarela)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia datules įpjauname išilgai, praskleidžiame, išimame kauliuką bei šaukšteliu į vidų įdedame fetos arba mozarelos.
- Tuomet kiekvieną įdarytą datulę pakankamai tvirtai apvyniojame šoninės griežinėliu, užveriame ant medinio iešmelio.
- Tada po penkias paruoštas datules suveriame ant iešmelių bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie – minučių arba kol šoninės gražiai apskrus.
- Galiausiai patiekite datulių bei šoninės vėrinukus su mėgiamais prieskoniniais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis arba šalavijais. Skanaus!
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.