Kasdieninė naminė duona su kmynais
Šis duonos receptas yra paprastas ir puikiai tinka kasdieniam vartojimui. Duona yra pagardinta kmynais, kurie suteikia jai unikalų skonį ir aromatą. Puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek užkandžiams.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Kepimo forma (Duonos formavimui)
- Virtuvės rankšluostis (Tešlos kildinimui)
- Orkaitė (180°C, 60 min kepimui)
Ingredientai
- 600 g Kvietiniai miltai
- 100 g Ruginiai miltai
- 1 v.š. Druska - Nubrauktas
- 1 v.š. Cukrus - Nubrauktas
- 1-2 v.š. Kmynai
- 7-11 g Sausos mielės
- 50-70 ml Augalinis aliejus
- 400-450 ml Šiltas vanduo
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus sumaišome ir suminkome tešlą, paliekame šiltai kildinti 1 val. 30 min.
- Vėl perminkome tešlą, formuojame kepalą arba dedame į pasirinkta kepimo formą, viršų gausiai šlapiomis rankomis ištriname arba pabarstome miltais. Paliekame kildinti 20-30 min.
- Statome į šaltą orkaitę, kol įšyla, dar šiek tiek tešla pakyla. Kepame 180°C temperatūroje 60 min.
- Iškepusią duoną apšlakstome saldintu vandeniu arba aptepame sviestu. Skanaus!
Pabaigai…
Šią duoną galite papildyti įvairiais prieskoniais ar sėklomis pagal savo skonį. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingų miltų proporcijomis, kad gautumėte įvairaus skonio ir tekstūros duoną.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 50gNatris: 1000mgKalis: 300mgSkaidulos: 15gCukrus: 10g