Kaspinėliai su kumpio ir sūrio padažu
Nuotrauka daryta namų sąlygomis, taigi viskas atrodo natūraliai.
Ingredientai
- kaspinėlio formos makaronai: 455 gramai
- sūdytas kumpis: 12 griežinėlių (arba stambiai pjaustyta rūkyta kiaulienos šoninė)
- žirniai: 3 saujos (šviežūs arba šaldyti)
- tarkuotas parmezanas: 2 saujos
- tiršta riebi grietinė: 100 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- aliejus: 1 šaukštas
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia į verdantį sūdytą vandenį suberiame makaronus bei verdame laikydamiesi ant pakuotės nurodytų instrukcijų. Į vandenį įpilame šaukštą aliejaus. Jis neleis verdamiems makaronams sulipti.
- Kai makaronai bus beveik išvirę, suberiame žirnius bei dar paverdame kažkur pusantros minutės. Dubenėlyje suplakame kiaušinį su grietine, druska bei pipirais. Sūdyto kumpio griežinėlius ar kiaulienos šoninę kepame orkaitėje ant kepimo popieriaus tol, kol apskrus bei taps traškūs.
- Tuomet išėmę iš orkaitės supjaustome smulkiais gabalėliais bei įkaitintoje didelėje keptuvėje pakepame apie minutę. Kai makaronai bei žirniai išvirs, nukošiame (pasiliekame šiek tiek vandens, kuriame jie virė).
- Sudedame makaronus į pakepintą kumpį ar šoninę bei įmaišome suplaktą kiaušinio ir grietinės mišinį. Svarbu, kad makaronai dar būtų karšti bei garuotų. Kiaušinio ir grietinės plakinys taps švelniu padažu. Jeigu maišydami makaronus pamatome, kad jie yra sausoki, įpilame šiek tiek vandens, kuriame jie virė.
- Galiausiai pabarstome tarkuotu parmezanu bei patiekiame į stalą.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.