Kavos keksas
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- 250 g miltų
- 250 g sviesto
- 250 g cukraus
- 2 kiaušiniai + 2 tryniai
- 1 aš. kepimo miltelių
- 1 aš. vanilinio cukraus
- 2 aš. tirpios kavos
- 1 vš. karšto vandens***
- Glajus:
- 35 g sviesto,
- 1 vš. tirpios kavos,
- 3 vš. pieno,
- 150 g cukraus pudros.
Gaminimo eiga
- Kavą užpilame karštu vandeniu ir paliekame, kad atvėstų.
- Cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą ištriname iki baltumo, mušame po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame po truputuką į tešlą. Dalį tešlos nuimame, į ją įmaišome kavą. Į formą pilame baltos tešlos, ant viršaus kavos tešlą ir vėl baltos tešlos. Kepame apie minučių temperatūroje.
- Glajui skirtą sviestą ištirpiname su pienu ir kava, gerai išmaišome, beriame pudrą ir maišome, kol ištirps. Ataušiname ir apipilame keksiuką.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.