Kavos keksas

Kavos keksas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 250 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 2 kiaušiniai + 2 tryniai
  • 1 aš. kepimo miltelių
  • 1 aš. vanilinio cukraus
  • 2 aš. tirpios kavos
  • 1 vš. karšto vandens***
  • Glajus:
  • 35 g sviesto,
  • 1 vš. tirpios kavos,
  • 3 vš. pieno,
  • 150 g cukraus pudros.

Gaminimo eiga
 

  • Kavą užpilame karštu vandeniu ir paliekame, kad atvėstų.
  • Cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą ištriname iki baltumo, mušame po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame po truputuką į tešlą. Dalį tešlos nuimame, į ją įmaišome kavą. Į formą pilame baltos tešlos, ant viršaus kavos tešlą ir vėl baltos tešlos. Kepame apie minučių temperatūroje.
  • Glajui skirtą sviestą ištirpiname su pienu ir kava, gerai išmaišome, beriame pudrą ir maišome, kol ištirps. Ataušiname ir apipilame keksiuką.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.
Recepto raktažodžiai Keksai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating