Kėdainių Blynai su Kiaulienos Faršu
Šį kartą naudojau visai kitą bulvių rūšį, kurios pavadinimo garsinti negaliu, nes jaučiu užblokuos man fb. Pasakysiu taip: kaimyninės valstybės, kuri garsėja bulvėmis, valstybės vadovo pavardė 😂🤢 Tai žinokit visai nesitaško. Dėjau į tarkius tik druskos ir porą kiaušinių. Faršas kiaulienos. Man asmeniškai su tokiu riebesniu faršu jie būna skaniausi. Faršas, svogūnai, druska ir juodi malti pipirai. Blynai pasakiškai skanūs 😊
Reikalingi Įrankiai
- Tarkavimo mašina (Bulvėms sutarkuoti)
- Didelė keptuvė (Kepti blynams)
- Mentelė (Apversti blynams)
- Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 g Kiaulienos faršas - Riebesnis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- Druska - Pagal skonį
- Juodi malti pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Bulves sutarkuokite ir nuspauskite perteklinį skystį.
- Į bulvių tarkius įmaišykite kiaušinius ir druską.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska ir juodais maltais pipirais.
- Iš bulvių tarkių formuokite mažus blynelius ir dėkite į įkaitintą keptuvę.
- Ant kiekvieno blynelio dėkite šaukštelį faršo mišinio ir uždenkite kitu bulviniu blynu.
- Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
- Patiekite karštus su grietine ar kitais mėgstamais priedais.
Pabaigai…
Šie blynai yra labai skanūs su riebesniu kiaulienos faršu. Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg