Kėdainių Blynai su Kiaulienos Faršu

Kėdainių Blynai su Kiaulienos Faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šį kartą naudojau visai kitą bulvių rūšį, kurios pavadinimo garsinti negaliu, nes jaučiu užblokuos man fb. Pasakysiu taip: kaimyninės valstybės, kuri garsėja bulvėmis, valstybės vadovo pavardė 😂🤢 Tai žinokit visai nesitaško. Dėjau į tarkius tik druskos ir porą kiaušinių. Faršas kiaulienos. Man asmeniškai su tokiu riebesniu faršu jie būna skaniausi. Faršas, svogūnai, druska ir juodi malti pipirai. Blynai pasakiškai skanūs 😊
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarkavimo mašina (Bulvėms sutarkuoti)
  • Didelė keptuvė (Kepti blynams)
  • Mentelė (Apversti blynams)
  • Maišymo dubuo (Ingredientams sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos ir sutarkuotos
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 200 g Kiaulienos faršas - Riebesnis
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Druska - Pagal skonį
  • Juodi malti pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves sutarkuokite ir nuspauskite perteklinį skystį.
  • Į bulvių tarkius įmaišykite kiaušinius ir druską.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  • Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska ir juodais maltais pipirais.
  • Iš bulvių tarkių formuokite mažus blynelius ir dėkite į įkaitintą keptuvę.
  • Ant kiekvieno blynelio dėkite šaukštelį faršo mišinio ir uždenkite kitu bulviniu blynu.
  • Kepkite, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių.
  • Patiekite karštus su grietine ar kitais mėgstamais priedais.

Pabaigai…

Šie blynai yra labai skanūs su riebesniu kiaulienos faršu. Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių blynai, Kėdainių blynai, Kiaulienos faršas, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating