
Kėdainių blynai su mėsa ir grietine
Savaitė į pabaigą, darbai į pabaigą. Tvirta ir soti vakarienė su Kėdainių blynais – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Paprasti ingredientai, bet rezultatas nustebins visus prie stalo. Traškūs iš išorės, minkšti viduje ir kupini skonių.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didesnė, su storu dugnu, kad gerai iškeptų blynai.)
- Šaukštas (Tarkiams ir faršui dėti.)
- Tarka (Bulvėms tarkuoti.)
- Dubuo (Tarkiams sumaišyti.)
- Mentelė (Blynams apversti.)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Tarkuotos smulkiai.
- 1 vnt Kiaušinis
- 50 g Miltai - Apie saują.
- Druska - Pagal skonį.
- 200 g Faršas - Jautienos arba kiaulienos.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai kapotas.
- Pipirai - Pagal skonį.
- 50 ml Aliejus - Kepimui.
Gaminimo eiga
- Tarkuotas bulves sumaišyti su kiaušiniu, miltais ir druska dubenyje.
- Faršą sumaišyti su smulkiai kapotu svogūnu, druska ir pipirais.
- Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi dėti šaukštą tarkių, ant jų – šaukštą faršo ir vėl padengti tarkiais.
- Kepti blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekti su grietine ir šviežiomis daržovėmis pagal pageidavimą.
Pabaigai…
Šiuos blynus galima pagardinti įvairiais prieskoniais ar papildomais ingredientais, pavyzdžiui, česnaku ar sūriu. Kepant, svarbu neperkepti, kad išliktų minkšti viduje, bet traškūs išorėje.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 15gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mgCalcium: 50mgIron: 2mg