Keksas “NEGRIUKAS”
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- Pirmi produktai:
- margarinas: 200 gramų
- cukrus: 2 stiklinės
- kakava: 2 dideli šaukštai
- vanduo: trys šaukštai
- juodasis šokoladas: 100 gramų (nėra būtinas)
- Antri produktai:
- miltai: 1,5 stiklinės
- soda: 1 šaukštelis (ne su kaupu)
- grietinė arba kefyras: 5-7 šaukštai
- kiaušiniai: 3-4
- likeris arba kitoks alkoholis: truputis
Gaminimo eiga
- Pradžioje visus pirmus išvardintus produktus sudėkime į puodą ir pakaitinkime, užvirus dar pavirkime maždaug minutes, kol masės viršus ims gražiai blizgėti.
- Tuomet miltus sumaišykime su soda, supilkime į išvirtą masę ir išmaišykime. Supilkime grietinę arba kefyrą, įmuškime kiaušinių trynius, įpilkime likerio ar kito alkoholio. Viską gerai išmaišykime. Pabaigoje sudėkime išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską atsargiai išmaišykime.
- Viską kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuostabus keksas.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.