Keksas “NEGRIUKAS”

Keksas “NEGRIUKAS”

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • Pirmi produktai:
  • margarinas: 200 gramų
  • cukrus: 2 stiklinės
  • kakava: 2 dideli šaukštai
  • vanduo: trys šaukštai
  • juodasis šokoladas: 100 gramų (nėra būtinas)
  • Antri produktai:
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • soda: 1 šaukštelis (ne su kaupu)
  • grietinė arba kefyras: 5-7 šaukštai
  • kiaušiniai: 3-4
  • likeris arba kitoks alkoholis: truputis

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje visus pirmus išvardintus produktus sudėkime į puodą ir pakaitinkime, užvirus dar pavirkime maždaug minutes, kol masės viršus ims gražiai blizgėti.
  • Tuomet miltus sumaišykime su soda, supilkime į išvirtą masę ir išmaišykime. Supilkime grietinę arba kefyrą, įmuškime kiaušinių trynius, įpilkime likerio ar kito alkoholio. Viską gerai išmaišykime. Pabaigoje sudėkime išplaktus kiaušinių baltymus ir vėl viską atsargiai išmaišykime.
  • Viską kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuostabus keksas.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Keksai, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating