Keksas su avietėmis
Toliau nurodyti ingredientai ir gaminimo eiga.
Ingredientai
- sviestas: 125 gramai
- cukrus: 120 gramų
- kiaušiniai: 2
- miltai: 250 gramų
- pienas: 100 mililitrų
- avietės: 300 gramų
- cukraus pudra: 100 gramų
- vanilinis cukrus: 1 pakelis
- kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia atšilusį minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius bei gerai išplakame.
- Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais. Persijojame bei suberiame pusę miltų į kiaušinių ir cukraus masę. Supilame pieną bei suberiame likusius miltus. Tešla turi išeiti tiršta.
- Tada supilame dalį tešlos į kepimo formą, tuomet dedame kiek patrintas su cukrumi avietes bei supilame likusią tešlą.
- Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių.
- Galiausiai atvėsiname bei apibarstome cukraus pudra. Papuošiame avietėmis ir mėgaujamės! Skanaus.
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!