Keksas su avietėmis

Keksas su avietėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Toliau nurodyti ingredientai ir gaminimo eiga.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • sviestas: 125 gramai
  • cukrus: 120 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 250 gramų
  • pienas: 100 mililitrų
  • avietės: 300 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 pakelis
  • kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia atšilusį minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinius bei gerai išplakame.
  • Tuomet miltus sumaišome su kepimo milteliais. Persijojame bei suberiame pusę miltų į kiaušinių ir cukraus masę. Supilame pieną bei suberiame likusius miltus. Tešla turi išeiti tiršta.
  • Tada supilame dalį tešlos į kepimo formą, tuomet dedame kiek patrintas su cukrumi avietes bei supilame likusią tešlą.
  • Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių.
  • Galiausiai atvėsiname bei apibarstome cukraus pudra. Papuošiame avietėmis ir mėgaujamės! Skanaus.

Pabaigai…

Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating