
Kepami kotletukai su šonine, bulvių koše ir šviežiomis salotomis
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas greitiems ir nebrangiems pietums. Kotletai, apvynioti šonine, suteikia papildomo skonio ir tekstūros, o šviežios salotos suteikia gaivumo. Šį patiekalą lengva paruošti, ir jis skanus tiek karštas, tiek šaltas.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinama iki 180 laipsnių Celsijaus)
- Kepimo skarda (Naudojama kotletams kepti)
- Virtuvės peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Puodas (Bulvių košei virti)
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei paruošti)
Ingredientai
Kotletai
- 300 g Faršas
- 4 vnt Šoninės juostelės - Šaltai rūkyta
Bulvių košė
- 4 vnt Bulvės - Nulupkite ir išvirkite
- 50 g Sviestas
- 100 ml Pienas - Paprastas arba riebiu pienu
Salotos
- 100 g Brokoliai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
- 1 vnt Ridikėlis - Supjaustytas
- 20 g Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 20 g Krapai - Smulkinti
- Saldžiarūgštis padažas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Formuokite faršą į mažus kotletukus. Kiekvieną apvyniokite šonine ir dėkite į kepimo skardą.
- Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, kol kotletai bus gražiai apskrudę.
- Kol kotletai kepa, paruoškite bulvių košę: išvirkite bulves, sutrinkite jas su sviestu ir pienu iki kreminės konsistencijos.
- Paruoškite salotas: supjaustykite brokolius, pomidorą, agurką, ridikėlį, svogūnų laiškus ir krapus. Viską sumaišykite su saldžiarūgščiu padažu.
- Patiekite karštus kotletus su bulvių koše ir šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka pietums ar vakarienei, o jo paruošimas yra labai paprastas. Naudokite savo mėgstamą faršą (jautienos, kiaulienos ar kalakutienos) pagal pageidavimą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg