Kepeninės ir kiaulienos dešros vytinimui ir šaldymui

Kepeninės ir kiaulienos dešros vytinimui ir šaldymui

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Nors vaizdelis gal ir ne koks, tačiau šios dešros tikrai skanios. Paruošiau dviejų rūšių dešras: kiaulienos, kurios bus vytinamos, ir kepenines, kurias laikysiu šaldiklyje greitiems pietums ar vakarienei. Nors darbo įdėta daug, tačiau rezultatas džiugins ilgai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 4 hours
Iš viso 4 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 30 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Malimo mašina (Mėsai ir kepenims malti)
  • Dešrų kimšimo mašina (Mėsytei į žarnas kimšti)
  • Šaldiklis (Kepeninėms dešroms laikyti)
  • Kabykla (Vytinimo procesui)
  • Virtuvės svarstyklės (Ingredientų svėrimui)

Ingredientai
  

Kiaulienos dešros

  • 10 kg Kiauliena - Mėsos ir lašinių mišinys
  • 200 g Druska
  • 5 g Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • 50 g Česnakai - Sutrinti

Kepeninės dešros

  • 5 kg Kiaulienos kepenys
  • 5 kg Kiauliena - Malta
  • 200 g Druska
  • 5 g Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • 50 g Česnakai - Sutrinti

Gaminimo eiga
 

  • Maltos kiaulienos mėsą sumaišyti su druska, pipirais ir česnakais. Masę gerai išminkyti, kol susimaišys visi prieskoniai.
  • Kiaulienos kepenis ir mėsą sumalti. Sumaišyti su druska, pipirais ir česnakais. Gerai išminkyti.
  • Paruoštą masę kimšti į žarnas, formuojant dešras. Kiaulienos dešras kabinti kabykloje ir vytinti kelias savaites. Kepenines dešras dėti į šaldiklį.

Pabaigai…

Kiaulienos dešras galima vytinti ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir tekstūros. Kepeninės dešros puikiai tinka greitiems patiekalams.

Maistingumo lentelė

Baltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 500mgVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kepeninės dešros, Kiaulienos dešros, Šaldymas, Vytinimas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating