
Kepeninės ir kiaulienos dešros vytinimui ir šaldymui
Nors vaizdelis gal ir ne koks, tačiau šios dešros tikrai skanios. Paruošiau dviejų rūšių dešras: kiaulienos, kurios bus vytinamos, ir kepenines, kurias laikysiu šaldiklyje greitiems pietums ar vakarienei. Nors darbo įdėta daug, tačiau rezultatas džiugins ilgai.
Reikalingi Įrankiai
- Malimo mašina (Mėsai ir kepenims malti)
- Dešrų kimšimo mašina (Mėsytei į žarnas kimšti)
- Šaldiklis (Kepeninėms dešroms laikyti)
- Kabykla (Vytinimo procesui)
- Virtuvės svarstyklės (Ingredientų svėrimui)
Ingredientai
Kiaulienos dešros
- 10 kg Kiauliena - Mėsos ir lašinių mišinys
- 200 g Druska
- 5 g Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 50 g Česnakai - Sutrinti
Kepeninės dešros
- 5 kg Kiaulienos kepenys
- 5 kg Kiauliena - Malta
- 200 g Druska
- 5 g Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 50 g Česnakai - Sutrinti
Gaminimo eiga
- Maltos kiaulienos mėsą sumaišyti su druska, pipirais ir česnakais. Masę gerai išminkyti, kol susimaišys visi prieskoniai.
- Kiaulienos kepenis ir mėsą sumalti. Sumaišyti su druska, pipirais ir česnakais. Gerai išminkyti.
- Paruoštą masę kimšti į žarnas, formuojant dešras. Kiaulienos dešras kabinti kabykloje ir vytinti kelias savaites. Kepenines dešras dėti į šaldiklį.
Pabaigai…
Kiaulienos dešras galima vytinti ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir tekstūros. Kepeninės dešros puikiai tinka greitiems patiekalams.
Maistingumo lentelė
Baltymai: 30gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 500mgVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg