Kepintos daržovės su vištiena

Kepintos daržovės su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Man patinka gaminti taip, kaip aprašyta. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos filė: 400 gradų
  • plikyti ryžiai: 100 gramų
  • morkos: 500 gramų
  • cukinija: 400 gramų
  • paprikos: 2 (skirtingų spalvų)
  • konservuotos juodos alyvuogės: 120 gramų (be kauliukų)
  • pomidorai: 2 (vid. dydžio)
  • česnakai: 1 galvutė
  • šviesus sojų padažas
  • augalinis aliejus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje supjaustykite morkas, cukinijas bei papriką. Pjaustykite šiaudeliais, tik morkų šiaudeliai turi būti plonesni, o cukinijų – storoki. Vištienos filė pjaustykime nedideliais gabalėliais, alyvuoges – puselėmis, česnaką smulkiai sukapokime. Pomidorus dėkime į gilų dubenėlį, užpilkime karštu (tik užvirusiu) vandeniu. Po kelių minučių nulupkime pomidorų odeles bei supjaustykie pomidorus nedideliais kvadratėliais. Išbėgusios pomidorų sultys taip pat reikalingos.
  • Tada užvirinkime vandenį bei pilkime ryžius (arba dėkime ryžių maišelį). Virkime tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio.
  • Tuomet kepkime morkas, cukinijas, paprikas bei vištienos filė. Kiekvieną ingredientą kepinkime atskirai, su labai nedideliu kiekiu aliejaus. Taigi, į keptuvę pilkime maždaug valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, kai įkais dėkime nestorą sluoksnį pjaustytų daržovių (jeigu daržovių daugiau, kepkime ne visas iš karto). Ilgai kepinti nereikia, morkos keptuvėje dar gali atrodyti kietokos, bet per daug minkštos jos ir neturi būti. Šalia viryklės pasidėkime didelį puodą su dangčiu bei kaskart apkepintas daržoves berkime į puodą bei būtinai uždenkime dangtį, kad daržovės būtų šiltai.
  • Po to suberkime į puodą puselėmis pjaustytas alyvuoges.
  • Išvirtus ryžius nusunkime ir iš karto, dar karštus, berkime į puodą, kad jie nespėtų sulipti. Puodo turinį gerai išmaišykime.
  • Tuomet kepinkime česnaką. Šioje vietoje aliejaus negailėkime, česnakai neturi degti. Kepkime trumpai, geriau tegul mažiau apkepa, nei sudega. Apdegęs česnakas pakeis viso patiekalo skonį į blogąją pusę.
  • Dabar kepkime pomidorus. Kartais patrinkime mediniu šaukštu, kad išsileistų, nes pomidoras šiame patiekale atlieka tarsi padažo funkciją. Nieko baisaus jei pomidorai kietesni bei pasilieka nedideli pomidoro gabaliukai.
  • Galiausiai kai visi ingredientai sudėti pilkime šviesųjį sojos padažą pagal skonį, maišykime bei ragaukime. Jeigu trūksta pilkime dar. Prieskonių šiame patiekale niekur nededame. Jų visiškai nereikia, skonį “reguliuojame“ sojos padažu.

Pabaigai…

Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating