
Kepsniai su bulvėmis ir kopūstais
Šis receptas gimė kaip paprastas ir greitas būdas paruošti gardžius naminius kepsnius iš jautienos ir kiaulienos. Naudojau tai, kas buvo po ranka, kaip mėlynąjį svogūną vietoj įprasto ir duoną pamirkius piene. Mano vyras sakė, kad skonis buvo puikus, nors pati dar neparagavau!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, tinka kepsniams kepti.)
- Pjaustymo lentelė (Svogūnams ir kitoms daržovėms pjaustyti.)
- Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti.)
- Dubuo (Farsui paruošti.)
- Šaukštas (Farsui maišyti.)
- Lėkštė (Bulvėms ir kopūstams patiekti.)
Ingredientai
Faršas
- 500 g Kiaulienos ir jautienos faršas
- 1 vnt Mėlynasis svogūnas - Supjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 2 riekelės Duona - Pamirkytas piene
- 1 vnt Kiaušinis - Apvoliojimui
- 50 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui
Garnyras
- 500 g Bulvės - Virtos ir pagardintos krapais
- 300 g Rauginti kopūstai
Gaminimo eiga
- Sumaišykite faršą su susmulkintu mėlynuoju svogūnu ir česnaku. Įdėkite duoną, pamirkytą piene, ir gerai išmaišykite.
- Suformuokite faršą į kepsnius, apvoliokite kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
- Kepkite kepsnius keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie taps gražiai auksinės spalvos ir iškeps viduje.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, pagardintomis krapais, ir raugintais kopūstais.
Pabaigai…
Galite pridėti kitų prieskonių pagal savo skonį. Kepsnius galima kepti orkaitėje, jei norite sveikesnio varianto.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 500kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 15mg