Kepsniai su Sūriu ir Balta Mišraine

Kepsniai su Sūriu ir Balta Mišraine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas idealiai tinka šeimos savaitgaliams, kai norisi kažko skanaus ir naminio. Kepsniai, užkepti sūriu, ir klasikinė balta mišrainė – tai komforto maistas, kuriam sunku atsispirti. Recepto autorė pabrėžia, kad savaitgaliais jai patinka ramiai leisti laiką su šeima ir gaminti skanų maistą be streso.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 55 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Kepsniams kepti orkaitėje)
  • Folija (Kepimo skardai uždengti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Dubuo (Mišrainei maišyti)

Ingredientai
  

Kepsniai

  • 500 g Kiaulienos mentė, šoninė arba sprandinė - Pjaustyta kepsniais
  • pagal skonį Prieskoniai - Žolelių mišinys, česnako granulės, paprika, juodieji pipirai, čiobreliai, raudonėlis, druska
  • 2 v.š. Kečupas
  • pagal skonį Garstyčios
  • 100 g Sūris - Tarkuotas arba griežinėliais
  • pagal skonį Sweet chili padažas - Patiekimui

Balta mišrainė

  • 2 vnt Morkos - Virti
  • 4 vnt Bulvės - Virti
  • 4 vnt Kiaušiniai - Virti
  • 4 vnt Marinuoti agurkėliai - Smulkiai supjaustyti
  • 400 g Konservuoti žirneliai - Skystis nupilamas
  • pagal skonį Majonezas
  • pagal skonį Daktariška dešra - Smulkiai supjaustyta
  • pusė galvos Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • pagal skonį Druska - Pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną supjaustykite kepsniais, užmarinuokite prieskoniais, kečupu ir garstyčiomis. Palikite pasimarinuoti valandai. Tada sudėkite kepsnius į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite 170°C orkaitėje 40 minučių. Po to nuimkite foliją, uždėkite sūrio, aptepkite garstyčiomis ir kepkite dar 10-15 minučių.
  • Baltai mišrainei: virkite bulves, morkas ir kiaušinius. Viską supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Pridėkite marinuotus agurkus, žirnelius, svogūną ir dešrą. Pagardinkite druska ir maišykite su majonezu.
  • Patiekite kepsnius su sweet chili padažu ir balta mišraine.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau ar mažiau majonezo mišrainei pagal savo skonį. Kepsnius taip pat galima ruošti su kitais padažais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Balta mišrainė, Kepsniai su sūriu, Lietuviška virtuvė, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating