
Kepsniukai iš maltos mėsytės
Šie kepsniukai iš maltos mėsytės yra paprasti, skanūs ir nebrangūs. Šis receptas buvo sukurtas naudojant paprastus ingredientus, kurie yra lengvai randami. Morkos, svogūnai, porai ir paprika suteikia patiekalui skonio ir tekstūros, o kepsniukai puikiai dera su keptomis bulvėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Ištepta taukais)
- Tarka (Burokine ir smulkia tarka)
- Peilis (Pjaustyti daržoves)
- Dubuo (Maišyti ingredientus)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
Ingredientai
Kepsniukai
- 500 g Farsas (maltos mėsos mišinys)
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas burokine tarka
- 1/2 vnt Poras - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota smulkia tarka
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta kubeliais
- 2 vnt Bulvės - Tarkuotos burokine tarka
- 2 vnt Kiaušiniai
- Žalumynai - Petražolės, salierai, bazilikas (iš šaldiklio)
- Prieskoniai - Pipirai, druska, paprikos milteliai
- 2 šaukštai Vanduo
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Tarkuoti bulves ir svogūnus burokine tarka. Supjaustyti porą. Tarkuoti morką smulkia tarka. Supjaustyti papriką kubeliais. Sudėti viską į faršą.
- Įmušti kiaušinius, įpilti porą šaukštų vandens ir alyvuogių aliejaus. Gerai išminkyti.
- Ištepti kepimo skardą taukais, formuoti didelius kotletus ir dėti į skardą.
- Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.
- Patiekti su baltu padažu ir garnyru iš konservuotų kriaušių su slyvomis.
Pabaigai…
Šie kepsniukai puikiai dera su baltu padažu ir konservuotais vaisiais. Galite eksperimentuoti su įvairiais žalumynais ir prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 30mg