
Kepsnys su grikiais iš šventinių likučių
Tai puikus būdas panaudoti šventinių likučių – gardus patiekalas su daržovėmis, svogūnais, morkomis ir paprika, kuriuos sumaišome su grikiais ir pridėjome kepto mėsos gabaliukų. Tai gal ir neatrodo itin išvaizdžiai, bet skonis – fantastiškas. Ypač tinka, kai po švenčių lieka nemažai maisto, kurio niekas jau nebevalgo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinka vidutinio dydžio keptuvė)
- Peilis (Naudoti daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Medinis šaukštas (Maišyti keptuvėje)
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas kubeliais
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta juostelėmis
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai sukapotas
- 200 g Vyniotinio likučiai - Supjaustyti kubeliais
- Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai
- 400 g Virti grikiai - Galima naudoti likučius
Gaminimo eiga
- Keptuvėje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus.
- Įdėkite tarkuotą morką ir papriką, kepkite dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
- Įdėkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepkite dar minutę.
- Sudėkite supjaustytus vyniotinio likučius ir kepkite dar kelias minutes, kol jie sušils.
- Pridėkite virtus grikius, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
- Patiekite šiltą.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima praturtinti įdėjus įvairių daržovių, tokių kaip cukinija ar baklažanas. Be to, jeigu turite likučių, galite pridėti sūrio ar kiaušinio, kad patiekalas taptų dar sodresnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 55gBaltymai: 20gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 35mgNatris: 450mgKalis: 400mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 45mg