Kepta Argentina su Morkų Salotomis

Kepta Argentina su Morkų Salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pas mane ir vėl žuvytė! Šiandien kepta argentina (tai ne jūros lydeka, o kitaip dar pardavime vadinama ledine žuvimi). Žuvį pamarinavau kokias 15-20 min., apšlakščiusi sojos padažu ir česnakine druska, česnakiniais pipirais. Salotos iš morkos, kurias mėgstu labiau tarkuotas ta smulkesne nei burokinė tarka. Dėjau truputį šviežio ilgavaisio agurko, išspaudžiau skiltelę česnako ir pagal skonį dėjau druskos. Maišiau perpus su Hellmans majonezu ir graikišku jogurtu. Bulves verdam kaip kam patinka. Gardi vakarienė! Aš jau suvalgiau!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Žuviai kepti)
  • Dubuo (Salotoms maišyti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Tarka (Morkoms tarkuoti)

Ingredientai
  

Argentina

  • 2 vnt Argentina žuvis - Supjaustyta porcijomis
  • 2 v.š. Sojos padažas
  • 1 a.š. Česnakinė druska
  • 1 a.š. Česnakiniai pipirai

Morkų salotos

  • 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
  • 1/2 vnt Ilgavaisis agurkas - Supjaustytas
  • 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
  • 2 v.š. Hellmans majonezas
  • 2 v.š. Graikiškas jogurtas
  • Druska - Pagal skonį

Bulvės

  • 4 vnt Bulvės - Virtos
  • Kapotos krapai - Pagardinimui

Gaminimo eiga
 

  • Žuvį apšlakštyti sojos padažu ir pabarstyti česnakine druska bei česnakiniais pipirais. Palikti marinuotis 15-20 minučių.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti žuvį, kol ji bus gražiai auksinės spalvos ir iškepta.
  • Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su supjaustytu ilgavaisiu agurku bei susmulkintu česnaku.
  • Į morkų ir agurkų mišinį įdėti majonezą ir graikišką jogurtą, pagal skonį pridėti druskos. Gerai išmaišyti.
  • Bulves išvirti ir pagardinti kapotais krapais.

Pabaigai…

Salotas galima patiekti ir šaltas, o bulves pagardinti sviestu, jei pageidaujate.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 10000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Argentina, Kepta žuvis, Morkų salotos, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating