Kepta Argentina su Morkų Salotomis
Pas mane ir vėl žuvytė! Šiandien kepta argentina (tai ne jūros lydeka, o kitaip dar pardavime vadinama ledine žuvimi). Žuvį pamarinavau kokias 15-20 min., apšlakščiusi sojos padažu ir česnakine druska, česnakiniais pipirais. Salotos iš morkos, kurias mėgstu labiau tarkuotas ta smulkesne nei burokinė tarka. Dėjau truputį šviežio ilgavaisio agurko, išspaudžiau skiltelę česnako ir pagal skonį dėjau druskos. Maišiau perpus su Hellmans majonezu ir graikišku jogurtu. Bulves verdam kaip kam patinka. Gardi vakarienė! Aš jau suvalgiau!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Žuviai kepti)
- Dubuo (Salotoms maišyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Argentina
- 2 vnt Argentina žuvis - Supjaustyta porcijomis
- 2 v.š. Sojos padažas
- 1 a.š. Česnakinė druska
- 1 a.š. Česnakiniai pipirai
Morkų salotos
- 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
- 1/2 vnt Ilgavaisis agurkas - Supjaustytas
- 1 skiltelė Česnakas - Susmulkintas
- 2 v.š. Hellmans majonezas
- 2 v.š. Graikiškas jogurtas
- Druska - Pagal skonį
Bulvės
- 4 vnt Bulvės - Virtos
- Kapotos krapai - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Žuvį apšlakštyti sojos padažu ir pabarstyti česnakine druska bei česnakiniais pipirais. Palikti marinuotis 15-20 minučių.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti žuvį, kol ji bus gražiai auksinės spalvos ir iškepta.
- Morkas smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su supjaustytu ilgavaisiu agurku bei susmulkintu česnaku.
- Į morkų ir agurkų mišinį įdėti majonezą ir graikišką jogurtą, pagal skonį pridėti druskos. Gerai išmaišyti.
- Bulves išvirti ir pagardinti kapotais krapais.
Pabaigai…
Salotas galima patiekti ir šaltas, o bulves pagardinti sviestu, jei pageidaujate.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 10000IUVitaminas C: 20mg