Kepta idaryta karka su bulvėmis ir kopūstais

Kepta idaryta karka su bulvėmis ir kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas – kepta karka su bulvėmis ir kopūstais, yra ypatingas tuo, kad karka yra įdaryta šonine, česnaku ir svogūnais, o tada kepama orkaitėje kartu su bulvėmis ir raugintais kopūstais. Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, suteikiantis sotumo ir malonumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 900 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Gili, kad tilptų karka, bulvės ir kopūstai)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Aliuminio folija (Skirta uždengti karką kepimo metu)

Ingredientai
  

Karka

  • 2 vnt Karkos - Galima naudoti šviežias arba rūkytas
  • 200 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabaliukais
  • 4 vnt Svogūnai - Supjaustyti
  • 6 skiltelės Česnakai - Supjaustyti
  • 1 kg Bulvės - Nuskustos
  • 500 g Rauginti kopūstai
  • 2 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai - Pagal skonį
  • 3 v.š. Alyvuogių aliejus - Skirta apšlakstyti karką

Gaminimo eiga
 

  • Įpjaukite karkoje kelias vietas ir įdėkite šoninės, česnakų ir svogūnų gabaliukus.
  • Sudėkite karka į kepimo formą, aplinkui išdėliokite bulves ir raugintus kopūstus.
  • Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
  • Uždenkite kepimo formą aliuminio folija ir kepkite 180°C temperatūroje apie 2 valandas.
  • Nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių, kad karka apskrustų.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite pagardinti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, čiobreliu ar lauro lapais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 900kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 150mgNatris: 1500mgKalis: 1200mgSkaidulos: 8gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kepta karka, Kopūstai, Šoninė, Tradiciniai receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating