Kepta ir troškinta nugarinė su daržovėmis
Šis receptas yra išbandytas mano virtuvėje. Pirkau nugarinę su kauliuku iš parduotuvės, marinavau su daug česnako, sojos padažu ir mėgstamais prieskoniais. Kitą dieną beliko tik apkepti keptuvėje iš abiejų pusių ir troškinti su daržovėmis. Tai paprastas, bet labai skanus būdas paruošti nugarinę, puikiai tinkantis šeimos pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, tinka kepti nugarinę)
- Troškintuvas (Pakankamai didelis, kad tilptų visos nugarinės ir daržovės)
- Peilis (Aštrus, daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Didelė, kad būtų patogu pjaustyti daržoves)
Ingredientai
Nugarinė su kauliuku
- 4 vnt Nugarinės su kauliuku - Apie 200 g kiekviena
- 6 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 4 v.š. Sojos padažas
- Pagal skonį Mėgstami prieskoniai
Daržovės
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Poras - Supjaustytas žiedais
- 1 vnt Geltonoji paprika - Supjaustyta stambiais gabaliukais
Gaminimo eiga
- Nugarinę su kauliuku iš vakaro marinuokite su susmulkintu česnaku, sojos padažu ir mėgstamais prieskoniais. Palikite per naktį šaldytuve.
- Kitą dieną nugarinę iš abiejų pusių apkepkite didelėje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Paruoškite daržoves: morkas supjaustykite griežinėliais, porą žiedais, papriką stambiais gabaliukais.
- Apkeptą nugarinę sudėkite į troškintuvą, pridėkite daržoves ir troškinkite apie 30-40 minučių ant vidutinės ugnies.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka savaitgalio pietums su šeima. Galite eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 90mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 60mg