Kepta jautiena su brokoliais
Kaip gaminti šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- jautiena: 500 g
- „Teriyaki“ padažas: 2 šaukštai
- medus: 2 šaukštai
- aliejus: 1 šaukštas
- brokoliai: 150 g
- šparaginės pupelės: 150 g
- sezamas: 1 šaukštas
- druska
Gaminimo eiga
- Pradžioje mėsą supjaustykime gabalėliais, sumaišykime su padažu, medumi ir aliejumi, maždaug minutes pamarinuokime.
- Tuomet įkaitinkime keptuvę aukštais kraštais, sudėkime į ją mėsą su marinatu. Pamaišydami maždaug – minutes pakepkime.
- Sudėkime mėsą į pakaitintą indą, uždenkime folija, kad neatvėstų.
- Galiausiai į tą pačią keptuvę sudėkime brokolius, šparagines pupeles. Įpilkime truputį vandens ir maždaug minutes patroškinkime. Tada sudėkime mėsą, užpilkime marinatą ir apie minutę patroškinkime. Apibarstykime sezamo sėklomis ir patiekite. Patiekalas puikiai tinka su virtomis bulvėmis. Labai skanu ir gardu jautienos mėgėjams!
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.