Kepta mėsa su bulvėmis ir marinuotais agurkėliais

Kepta mėsa su bulvėmis ir marinuotais agurkėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis patiekalas puikiai tinka savaitgalių vakarienei ar kitai progai, kai norisi sočiai ir skaniai pavalgyti. Sultinga ir traški mėsa kartu su keptomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais sukuria puikų skonio derinį. Nepamirškite pridėti šiek tiek majonezo, kad patiekalas būtų dar skanesnis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo forma (Tinka vidutinio dydžio kepimo forma)
  • Peilis (Skirtas bulvėms pjaustyti)
  • Kepimo popierius (Reikalingas kepimo formos padengimui)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 2 vnt Kiaulienos šonkauliukai - Galima naudoti ir kitą mėgstamą mėsą
  • 6-8 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, pjaustytos
  • 4-5 vnt Marinuoti agurkėliai - Pagal skonį
  • Pagal skonį Majonezas - Patiekimui
  • Pagal skonį Prieskoniai - Druska, pipirai, kmynai
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Bulvėms aptepti

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Šonkauliukus pabarstykite prieskoniais ir padėkite į kepimo formą.
  • Bulves nuvalykite, supjaustykite į ketvirčius ir aptepkite alyvuogių aliejumi bei prieskoniais. Išdėliokite aplink šonkauliukus kepimo formoje.
  • Kepkite orkaitėje apie 60 minučių arba kol mėsa taps traški ir bulvės suminkštės.
  • Patiekite su marinuotais agurkėliais ir majonezu šalia.

Pabaigai…

Šį patiekalą galite praturtinti įvairiomis daržovėmis, pvz., morkomis ar svogūnais, taip pat naudoti kitus prieskonius pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kepta mėsa, Marinuoti agurkėliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating