
Kepta nugarinė pavoliota kiaušinyje ir miltuose su salotomis
Tai paprastas ir greitas patiekalas, kuris gali būti tiek pietums, tiek vakarienei. Kepta nugarinė pavoliota kiaušinyje ir miltuose suteikia patiekalui ypatingo skonio, o šviežios salotos su pomidorais ir svogūnais prideda gaivumo. Šis receptas puikiai tinka greitam ir maistingam valgymui, kuris ne tik sotus, bet ir skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, gerai įkaitinta)
- Maišymo dubuo (Kiaušiniams ir miltams sumaišyti)
- Peilis (Mėsai pjaustyti)
- Plokščias šepetėlis (Kiaušinio masės užtepimui ant nugarinės)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 300 g Nugarinė - Supjaustyta į plonus gabaliukus
- 2 vnt Kiaušiniai - Gerai išplakti
- 100 g Miltai
- 5 vnt Bulvės - Nuskustos ir virtos
Salotos
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas griežinėliais
- 100 g Grietinė - Sumaišyti su pomidorais ir svogūnais
Gaminimo eiga
- Nugarinę pavolioti išplaktuose kiaušiniuose ir miltuose, tuomet kepti įkaitintoje keptuvėje, kol apskrus.
- Bulves virti, kol suminkštės.
- Patiekite nugarinę su bulvėmis ir šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Galite pridėti šiek tiek krapų ar petražolių, kad suteiktumėte patiekalui daugiau aromato.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 55gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 200mgNatris: 150mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg