Kepta plekšnė su šparaginėmis pupelėmis ir bulvėmis

Kepta plekšnė su šparaginėmis pupelėmis ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šviežios žuvies dienos man labai patinka! Šį kartą parsinešėme plekšnės. Puikios plekšnės pjausnių! Galvą irgi prigriebėme. Juk iš jos išeis puikus padažas arba žuvienė. Pagrindinis virtuvės šefas šiandien – Inge. Šis receptas turi unikalų skonį, kuris yra sukurtas naudojant šviežią plekšnę ir šparagines pupeles.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Prikaistuvis (Daržovėms kepti)
  • Keptuvė (Žuvies kepimui)
  • Šluotelė (Padažui maišyti)
  • Orkaitės indas (Bulvėms kepti)
  • Sietelis (Sultiniui perkošti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 4 vnt Plekšnės pjausniai - Švieži
  • Vanduo - Sūrymui
  • Druska - Sūrymui ir skoniui
  • 1 šlakelis Actas - Sūrymui, raudonai žuviai acto nereikia naudoti
  • 1 vnt Žuvies galva - Padažui arba žuvienei
  • Pipirų žirneliai - Sultiniui
  • 2 šaukštai Creme fraiche - Padažui
  • Šaldytos petražolės - Padažui
  • šlakelis Citrinos sultys - Padažui
  • Maizena - Padažui tirštinti

Daržovės

  • 1 vnt Mėlynasis svogūnas - Daržovėms kepti
  • 1 skiltelė Česnakas - Daržovėms kepti
  • 400 g Šaldytos šparaginės pupelės - Daržovėms
  • 1 šaukštas Mėtų drebučiai - Daržovėms
  • šlakelis Citrinos sultys - Daržovėms
  • Druska - Skoniui
  • Pipirai - Skoniui

Bulvės

  • 8 vnt Bulvės - Keptos karšto oro gruzdintuvėje

Gaminimo eiga
 

  • Plekšnės pjausnius porą valandų palaikykite sūryme: vanduo, druska, šlakelis acto.
  • Žuvies galvą virkite vandenyje su druska ir pipirų žirneliais 30 min. Perkoškite sultinį.
  • Sultinį virkite, kol liks pusė pradinio kiekio. Tada dėkite creme fraiche, druską, pipirus, šaldytas petražoles ir citrinos sultis. Tirštinkite maizena.
  • Prikaistuvyje, su sviestu, apkepkite mėlynąjį svogūną ir česnaką. Dėkite šaldytas šparagines pupeles, šaukštą mėtų drebučių, citrinos sultis, druską ir pipirus. Troškinkite keletą minučių.
  • Nusausintus plekšnės pjausnius kepkite keptuvėje su sviestu apie 4 min. kiekvieną pusę.
  • Bulves kepkite karšto oro gruzdintuvėje iki auksinės spalvos.
  • Patiekite žuvį su daržovėmis ir keptomis bulvėmis.

Pabaigai…

Žuvies sūrymas padeda išlaikyti ją sultingą ir skanią.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Plekšnė, Šparaginės pupelės, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating