Kepta plekšnė su šparaginėmis pupelėmis ir bulvėmis
Šviežios žuvies dienos man labai patinka! Šį kartą parsinešėme plekšnės. Puikios plekšnės pjausnių! Galvą irgi prigriebėme. Juk iš jos išeis puikus padažas arba žuvienė. Pagrindinis virtuvės šefas šiandien – Inge. Šis receptas turi unikalų skonį, kuris yra sukurtas naudojant šviežią plekšnę ir šparagines pupeles.
Reikalingi Įrankiai
- Prikaistuvis (Daržovėms kepti)
- Keptuvė (Žuvies kepimui)
- Šluotelė (Padažui maišyti)
- Orkaitės indas (Bulvėms kepti)
- Sietelis (Sultiniui perkošti)
Ingredientai
Žuvis
- 4 vnt Plekšnės pjausniai - Švieži
- Vanduo - Sūrymui
- Druska - Sūrymui ir skoniui
- 1 šlakelis Actas - Sūrymui, raudonai žuviai acto nereikia naudoti
- 1 vnt Žuvies galva - Padažui arba žuvienei
- Pipirų žirneliai - Sultiniui
- 2 šaukštai Creme fraiche - Padažui
- Šaldytos petražolės - Padažui
- šlakelis Citrinos sultys - Padažui
- Maizena - Padažui tirštinti
Daržovės
- 1 vnt Mėlynasis svogūnas - Daržovėms kepti
- 1 skiltelė Česnakas - Daržovėms kepti
- 400 g Šaldytos šparaginės pupelės - Daržovėms
- 1 šaukštas Mėtų drebučiai - Daržovėms
- šlakelis Citrinos sultys - Daržovėms
- Druska - Skoniui
- Pipirai - Skoniui
Bulvės
- 8 vnt Bulvės - Keptos karšto oro gruzdintuvėje
Gaminimo eiga
- Plekšnės pjausnius porą valandų palaikykite sūryme: vanduo, druska, šlakelis acto.
- Žuvies galvą virkite vandenyje su druska ir pipirų žirneliais 30 min. Perkoškite sultinį.
- Sultinį virkite, kol liks pusė pradinio kiekio. Tada dėkite creme fraiche, druską, pipirus, šaldytas petražoles ir citrinos sultis. Tirštinkite maizena.
- Prikaistuvyje, su sviestu, apkepkite mėlynąjį svogūną ir česnaką. Dėkite šaldytas šparagines pupeles, šaukštą mėtų drebučių, citrinos sultis, druską ir pipirus. Troškinkite keletą minučių.
- Nusausintus plekšnės pjausnius kepkite keptuvėje su sviestu apie 4 min. kiekvieną pusę.
- Bulves kepkite karšto oro gruzdintuvėje iki auksinės spalvos.
- Patiekite žuvį su daržovėmis ir keptomis bulvėmis.
Pabaigai…
Žuvies sūrymas padeda išlaikyti ją sultingą ir skanią.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 1000mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg