
Kepta šoninė ir sprandinė su daržovėmis
Šis receptas buvo įkvėptas kasdienio maisto ruošimo džiaugsmo ir paprastumo. Šoninė ir sprandinė buvo marinuota su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnaku, sojų padažu ir trupučiu aliejaus. Po nakties marinavimo mėsa buvo kepama orkaitėje, kartu su virtomis bulvėmis, kad patiekalas būtų sotus ir gardus. Šalia patiekimo buvo patiekiamos šviežios kopūstų ir morkų salotos, pagardintos garstyčiomis, citrinų sultimis ir aliejumi. Be to, patiekalas buvo papildytas marinuotais agurkėliais su ciberžole.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo rankovė
- Peilis (Mėsos pjaustymui)
- Dubuo (Marinavimui)
- Skardos (Kepimui)
Ingredientai
Marinatas
- 2 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai - Juodieji
- 1 a.š. Prieskoninės žolelės - Mišinys
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 2 v.š. Sojų padažas
- 2 v.š. Aliejus - Alyvuogių
Mėsa
- 500 g Šoninė - Paruošta kepimui
- 500 g Sprandinė - Paruošta kepimui
Garnyras
- 8 vnt Bulvės - Virtos
- 200 g Švieži kopūstai - Tarkuoti
- 100 g Morkos - Tarkuotos
- 1 a.š. Garstyčios
- 1 vnt Citrina - Sultys
- 2 v.š. Aliejus - Alyvuogių
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai
- 100 g Marinuoti agurkėliai - Su ciberžole
Gaminimo eiga
- Mėsą marinuoti su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnaku, sojų padažu ir alyvuogių aliejumi. Palikti per naktį.
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėti marinuotą mėsą į kepimo rankovę ir kepti 1,5 valandos.
- Po valandos prapjauti kepimo rankovę ir pridėti virtas bulves. Kepti dar pusvalandį.
- Paruošti salotas iš šviežių kopūstų ir morkų, pagardinti druska, pipirais, garstyčiomis, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Patiekti mėsą su bulvėmis, salotomis ir marinuotais agurkėliais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ir padažais, kad pritaikytumėte patiekalą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 50mg