Kepta šoninė ir sprandinė su daržovėmis

Kepta šoninė ir sprandinė su daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas buvo įkvėptas kasdienio maisto ruošimo džiaugsmo ir paprastumo. Šoninė ir sprandinė buvo marinuota su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnaku, sojų padažu ir trupučiu aliejaus. Po nakties marinavimo mėsa buvo kepama orkaitėje, kartu su virtomis bulvėmis, kad patiekalas būtų sotus ir gardus. Šalia patiekimo buvo patiekiamos šviežios kopūstų ir morkų salotos, pagardintos garstyčiomis, citrinų sultimis ir aliejumi. Be to, patiekalas buvo papildytas marinuotais agurkėliais su ciberžole.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Kepimo rankovė
  • Peilis (Mėsos pjaustymui)
  • Dubuo (Marinavimui)
  • Skardos (Kepimui)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 2 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai - Juodieji
  • 1 a.š. Prieskoninės žolelės - Mišinys
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 2 v.š. Sojų padažas
  • 2 v.š. Aliejus - Alyvuogių

Mėsa

  • 500 g Šoninė - Paruošta kepimui
  • 500 g Sprandinė - Paruošta kepimui

Garnyras

  • 8 vnt Bulvės - Virtos
  • 200 g Švieži kopūstai - Tarkuoti
  • 100 g Morkos - Tarkuotos
  • 1 a.š. Garstyčios
  • 1 vnt Citrina - Sultys
  • 2 v.š. Aliejus - Alyvuogių
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai
  • 100 g Marinuoti agurkėliai - Su ciberžole

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą marinuoti su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, česnaku, sojų padažu ir alyvuogių aliejumi. Palikti per naktį.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėti marinuotą mėsą į kepimo rankovę ir kepti 1,5 valandos.
  • Po valandos prapjauti kepimo rankovę ir pridėti virtas bulves. Kepti dar pusvalandį.
  • Paruošti salotas iš šviežių kopūstų ir morkų, pagardinti druska, pipirais, garstyčiomis, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  • Patiekti mėsą su bulvėmis, salotomis ir marinuotais agurkėliais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ir padažais, kad pritaikytumėte patiekalą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Marinatas, Orkaitėje kepta, Šoninė, Sprandinė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating