Kepta šoninė su bulvėmis ir priedais

Kepta šoninė su bulvėmis ir priedais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Turėjau virtos šoninės šmotelių ir virtų bulvių, tad nusprendžiau greitai ir sočiai pavalginti šeimą. Šoninė ir bulvės apkeptos keptuvėje, papildytos svogūnais, agurkais ir krienais. Rezultatas – paprastas, bet labai sotus patiekalas. Super penktadienis be didelio ruošimosi virtuvėje!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama šoninės ir bulvių kepimui)
  • Peilis (Šoninės ir bulvių pjaustymui)
  • Lenta pjaustymui (Pjaustymo paviršius)
  • Šaukštas (Svogūnų maišymui)

Ingredientai
  

  • 200 g Šoninė - Virtos ir supjaustytos gabalėliais
  • 300 g Virtos bulvės - Supjaustytos dideliais gabalais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 3 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti juostelėmis
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti ketvirčiais
  • Krienai - Patiekimui su šonine
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
  • Krapai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite supjaustytą šoninę, kol ji taps traški.
  • Tą pačią keptuvę panaudokite bulvėms. Jas apkepkite, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
  • Svogūną pakepkite iki jis suminkštės ir karamelizuosis.
  • Patiekite šoninę ir bulves kartu su svogūnais, marinuotais agurkais, krienais ir pomidorais. Pabarstykite druska, pipirais ir krapais.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei po ilgos savaitės darbo. Patiekite su šaltu gėrimu, kad viską apvainikuotumėte.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Keptos bulvės, Krienai, Paprasti receptai, Šoninė, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating