
Kepta šoninė su bulvėmis ir priedais
Turėjau virtos šoninės šmotelių ir virtų bulvių, tad nusprendžiau greitai ir sočiai pavalginti šeimą. Šoninė ir bulvės apkeptos keptuvėje, papildytos svogūnais, agurkais ir krienais. Rezultatas – paprastas, bet labai sotus patiekalas. Super penktadienis be didelio ruošimosi virtuvėje!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama šoninės ir bulvių kepimui)
- Peilis (Šoninės ir bulvių pjaustymui)
- Lenta pjaustymui (Pjaustymo paviršius)
- Šaukštas (Svogūnų maišymui)
Ingredientai
- 200 g Šoninė - Virtos ir supjaustytos gabalėliais
- 300 g Virtos bulvės - Supjaustytos dideliais gabalais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
- 3 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti juostelėmis
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti ketvirčiais
- Krienai - Patiekimui su šonine
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
- Krapai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite supjaustytą šoninę, kol ji taps traški.
- Tą pačią keptuvę panaudokite bulvėms. Jas apkepkite, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- Svogūną pakepkite iki jis suminkštės ir karamelizuosis.
- Patiekite šoninę ir bulves kartu su svogūnais, marinuotais agurkais, krienais ir pomidorais. Pabarstykite druska, pipirais ir krapais.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei po ilgos savaitės darbo. Patiekite su šaltu gėrimu, kad viską apvainikuotumėte.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg