Kepta šoninė su kopūstais

Kepta šoninė su kopūstais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sakykite, kas nesate valgę keptos riekelėmis šoninės arba pažandės? Juk kaime, ypač po skerstuvių, tai būdavo populiarus ir mėgstamas patiekalas! Kaip Lietuvoje, taip ir Norvegijoje, jis išliko populiarus iki šiol. Pamenu, kaime būdavo svarbu, kad būtų daug keptų svogūnų, virtų bulvių arba juodos duonos. Ir pomidorų padažo. Norvegijoje gi valgoma panašiai, tačiau patiekiama su baltuoju padažu. O mes šiandien pagaminome su gal kiek neįprastu garnyru. Bet buvo taaaip skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška, Norvegiška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 190°C)
  • Keptuvė (Šoninei apskrudinti)
  • Karšto oro gruzdintuvė (Bulvių skiltelėms)
  • Pjaustymo lentelė (Kopūstui, svogūnui ir obuoliui pjaustyti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Bulvių skiltelės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • 1 a.š. Adžarijos druska
  • 1 a.š. Džiovintas peletrūnas
  • 2 v.š. Aliejus

Kepta šoninė

  • 4 riekės Šoninė su kaulu
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Kopūstų garnyras

  • 300 g Kopūstas - Supjaustytas
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Obuolys - Supjaustytas kubeliais
  • 2 v.š. Aliejus
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 v.š. Bruknių pagardas

Papildomai

  • Bruknių pagardas - Patiekimui šalia

Gaminimo eiga
 

  • Bulvių skilteles sumaišyti su adžarijos druska, džiovintu peletrūnu ir aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 180°C temperatūroje 25 minutes.
  • Šoninės riekeles su kaulu apskrudinti keptuvėje, pagardinti druska ir pipirais, tada kepti orkaitėje 190°C temperatūroje 10 minučių.
  • Kopūstą, svogūną ir obuolį supjaustyti. Keptuvėje su aliejumi pakepinti kopūstą, po minutės pridėti svogūną. Svogūnui suminkštėjus, pridėti obuolio kubelius ir kepti dar 5 minutes, maišant. Pagardinti druska, pipirais ir bruknių pagardu.
  • Patiekti šoninę su kopūstų garnyru ir papildomu bruknių pagardu šalia.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais garnyrais ar padažais, kad šis tradicinis patiekalas įgautų naujų skonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 75mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 7gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kopūstai, Receptai su nuotraukomis, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating