
Kepta šoninė su svogūnų laiškais ir raugintais agurkais
Šis paprastas, bet gardus receptas atsirado netikėtai. Turėjau šoninės gabalėlį, todėl nusprendžiau ją supjaustyti plonai ir kepti keptuvėje su svogūnų laiškais bei svogūnų galvute. Pridėjau truputį druskos ir paprikos miltelių, o pabaigoje šiek tiek pomidorų padažo. Patiekalą puikiai papildo raugintas agurkas, kuris suteikia gaivumo, nors druskos, galbūt, dar šiek tiek trūksta.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tinkama šoninės kepimui)
- Pjaustymo lenta (Šoninės ir daržovių pjaustymui)
- Peilis (Naudojamas šoninės ir daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 200 g Šoninė - Plonai pjaustyta
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas griežinėliais
- 2 vnt Svogūnų laiškai - Supjaustyti
- Pagal skonį Druska - Galima dėti daugiau arba mažiau
- Pagal skonį Paprikos milteliai - Priklausomai nuo mėgiamo aštrumo
- 1 v. š. Pomidorų padažas - Pabaigoje galima pridėti
- 4 vnt Rauginti agurkai - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais.
- Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Pridėkite svogūną ir svogūnų laiškus. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
- Pagardinkite druska ir paprikos milteliais pagal skonį.
- Pabaigoje įpilkite šaukštą pomidorų padažo ir dar šiek tiek pakaitinkite.
- Patiekite su raugintais agurkais ir mėgstamu duonos gabalėliu.
Pabaigai…
Patiekalas geriausiai tinka su tamsia duona ir šaltu alumi.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 80mgNatris: 1000mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg