
Kepta Šviežia Ledjūrio Menkė su Paprikomis ir Svogūnais
Šis receptas atkeliavo iš Šiaurės Norvegijos, kur ledjūrio menkė buvo kasdieninė šeimos pietų dalis. Šiame recepte žuvis ruošiama su šviežiomis daržovėmis ir kremine grietine, pridedant šiek tiek lietuviško skonio su naminės pomidorų padažu. Kepant žuvį, panaudojamas sojos ir sweet chili padažas, kas suteikia subtilų skonio poskyrį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Žuvies ir daržovių kepimui)
- Puodas (Bulvių ir morkų virimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Lentelė (Daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 600 g Ledjūrio menkės filė - Šviežia, išvalyta
- 600 g Bulvės - Nuskustos ir pjaustytos
- 300 g Morkos - Nuskustos ir pjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti plonais griežinėliais
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta juostelėmis
- 50 g Sviestas - Kepimui
- 2 valg. š. Sojos padažas - Papildomam skoniui
- 2 valg. š. Sweet chili padažas - Saldžiarūgštis priedas
- 2 valg. š. Creme fraiche - Galima pakeisti grietine
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Paruoškite bulves ir morkas, išvirkite jas iki beveik pilno minkštumo.
- Kepkite svogūnus su paprikomis svieste, kol suminkštės.
- Įpilkite sojos ir sweet chili padažo, sumaišykite ir įdėkite creme fraiche, druską ir pipirus.
- Kitame keptuvėje išlydykite sviestą, kepkite žuvies filė ant stiprios ugnies 2 minutes, apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes.
- Patiekite žuvį su daržovėmis ir bulvėmis, papildykite mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Svarbu naudoti šviežią žuvį ir tinkamai ją apdoroti. Gali būti pridedami kiti prieskoniai, priklausomai nuo jūsų skonio. Rekomenduojama žuvį neperkepti, kad išliktų sultinga.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 50mg