Kepta višta su bulvėmis

Kepta višta su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tikiuosi neatsiras tokių, kurie (-ios) su nuostaba sakys: “na kas gi nemoka iškepti vištos”… Tikrai visi mokam, tik receptai, skoniai ir kepimo būdai skiriasi. Nors vištą mėgstam ir kepam visaip, šį kartą aš išbandžiau lėtąjį kepimą. Ir tikrai pasiteisino, kad višta gale kepimo savaime net koją pametė… Na toks kepimo būdas gal ir neišvaizdus, t.y. ne svečių ar švenčių stalui, bet šeimos pietums ar vakarienei labai tinkamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 3 hours
Gamyba 3 hours
Iš viso 6 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo indas (Pakankamai didelis, kad tilptų višta ir garnyras)
  • Folija (Kepimui uždengti)
  • Virtuvinė šakutė (Vištos apvertimui)

Ingredientai
  

Marinatas

  • 1 vnt Višta - Iki 2 kg
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta riekelėmis
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
  • 6 skiltelės Česnakas - Išspaustas
  • 2 arb. šaukšteliai Druska
  • 1 arb. šaukštelis Juodieji pipirai - Maltas
  • 1 arb. šaukštelis Čiobreliai
  • 1 arb. šaukštelis Raudonėliai
  • 1 arb. šaukštelis Mairūnai
  • 1 arb. šaukštelis Rozmarinai
  • 2 val. šaukštai Sojos padažas
  • Alyvuogių aliejus - Pagal poreikį

Garnyras

  • 5-6 vnt Bulvės - Stambiai pjaustytos
  • Prieskonių mišinys bulvėms - Pagal poreikį

Gaminimo eiga
 

  • Vištą nuplaukite ir nusausinkite.
  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, citriną – riekelėmis. Išspauskite česnaką ir sumaišykite su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, sojos padažu ir aliejumi. Marinatą gerai įmasažuokite į vištą, ją ištrynę svogūnais ir citrinomis. Palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2-3 valandas.
  • Vištą kepimo inde uždenkite folija ir kepkite 140°C temperatūroje 2,5 valandos.
  • Po 2,5 valandos pridėkite stambiai pjaustytas bulves, apvoliojusias jas prieskonių mišinyje. Temperatūrą pakelkite iki 200°C ir kepkite dar 0,5 valandos, kol višta ir bulvės gražiai apskrus. Galite apversti vištą, kad abi pusės tolygiai apskrustų.
  • Patiekite karštą, su bulvėmis ir kitais mėgstamais garnyrais.

Pabaigai…

Bulves galite pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis ar daržovių mišiniu. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo vištos dydžio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kepta višta, Lėtas kepimas, Marinatas, Šeimos pietūs
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating