Kepta višta su bulvėmis
Tikiuosi neatsiras tokių, kurie (-ios) su nuostaba sakys: “na kas gi nemoka iškepti vištos”… Tikrai visi mokam, tik receptai, skoniai ir kepimo būdai skiriasi. Nors vištą mėgstam ir kepam visaip, šį kartą aš išbandžiau lėtąjį kepimą. Ir tikrai pasiteisino, kad višta gale kepimo savaime net koją pametė… Na toks kepimo būdas gal ir neišvaizdus, t.y. ne svečių ar švenčių stalui, bet šeimos pietums ar vakarienei labai tinkamas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Pakankamai didelis, kad tilptų višta ir garnyras)
- Folija (Kepimui uždengti)
- Virtuvinė šakutė (Vištos apvertimui)
Ingredientai
Marinatas
- 1 vnt Višta - Iki 2 kg
- 1 vnt Citrina - Supjaustyta riekelėmis
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
- 6 skiltelės Česnakas - Išspaustas
- 2 arb. šaukšteliai Druska
- 1 arb. šaukštelis Juodieji pipirai - Maltas
- 1 arb. šaukštelis Čiobreliai
- 1 arb. šaukštelis Raudonėliai
- 1 arb. šaukštelis Mairūnai
- 1 arb. šaukštelis Rozmarinai
- 2 val. šaukštai Sojos padažas
- Alyvuogių aliejus - Pagal poreikį
Garnyras
- 5-6 vnt Bulvės - Stambiai pjaustytos
- Prieskonių mišinys bulvėms - Pagal poreikį
Gaminimo eiga
- Vištą nuplaukite ir nusausinkite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, citriną – riekelėmis. Išspauskite česnaką ir sumaišykite su druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, sojos padažu ir aliejumi. Marinatą gerai įmasažuokite į vištą, ją ištrynę svogūnais ir citrinomis. Palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 2-3 valandas.
- Vištą kepimo inde uždenkite folija ir kepkite 140°C temperatūroje 2,5 valandos.
- Po 2,5 valandos pridėkite stambiai pjaustytas bulves, apvoliojusias jas prieskonių mišinyje. Temperatūrą pakelkite iki 200°C ir kepkite dar 0,5 valandos, kol višta ir bulvės gražiai apskrus. Galite apversti vištą, kad abi pusės tolygiai apskrustų.
- Patiekite karštą, su bulvėmis ir kitais mėgstamais garnyrais.
Pabaigai…
Bulves galite pakeisti kitomis mėgstamomis daržovėmis ar daržovių mišiniu. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo vištos dydžio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg