Kepta vištiena su dviejų rūšių marinatais

Kepta vištiena su dviejų rūšių marinatais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiandieninis gražus oras paskatino mane išeiti į lauką ir išsikepti vištienos, kurią marinavau dviem skirtingais būdais. Pirma, vištiena buvo pagardinta saldžiųjų paprikų milteliais, vištienos prieskoniais, druska, pipirais ir aliejumi. Antrasis marinate dominavo įvairios žolelės, džiovintos mėtų ir aliejus. Šios vištienos kepimas lauke sukūrė nepakartojamą kvapą, kuris užliejo visus namus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepsninė (Įkaitinta medžio anglimis)
  • Grotelės (Kepsninei, vištienos kepimui)
  • Dubuo (Marinatams paruošti)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

Vištienos iškaulintos blauzdelės

  • 800 g Vištienos iškaulintos blauzdelės - Skirstyti į dvi lygias dalis

Pirmasis marinatas

  • 1 a.š. Saldžiosios paprikos milteliai
  • 1 a.š. Vištienos prieskoniai
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus

Antrasis marinatas

  • 1 v.š. Įvairios žolelės - Džiovintos, smulkintos
  • 2 v.š. Džiovintos mėtos - Smulkintos
  • Pagal skonį Druska
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus

Papildomi ingredientai

  • 200 g Ryžiai
  • 100 g Šaldyti žirneliai - Perkepti ant sviesto
  • Pagal skonį Sviestas - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Vištieną padalinti į dvi lygias dalis ir marinuoti skirtingais būdais, naudodami nurodytus ingredientus. Vieną dalį vištienos pagardinkite saldžiosios paprikos milteliais, vištienos prieskoniais, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Kitą dalį marinuokite su įvairiomis žolelėmis, džiovintomis mėtomis, druska ir alyvuogių aliejumi. Marinuoti bent 2 valandas arba per naktį.
  • Įkaitinkite kepsninę su medžio anglimis. Ant grotelių dėkite marinuotą vištieną ir kepkite apie 20-30 minučių, periodiškai vartydami, kol vištiena taps auksinės spalvos ir gerai iškeps.
  • Ryžius išvirkite pagal pakuotės instrukcijas. Šaldytus žirnelius perkepti ant sviesto ir sumaišykite su ryžiais.
  • Patiekite karštą vištieną su paruoštais ryžiais ir žirneliais. Skanaus!

Pabaigai…

Vištiena geriausiai marinuosis, jei ją paliksite per naktį šaldytuve. Taip pat galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., įtraukti česnaką arba citrinos sultis į marinatą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Grilis, Kepimas lauke, Marinatai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating