
Kepta vištienos filė su pomidorais ir grietine
Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti vištienos filė, ją kepant su grietine ir pomidorais. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko sotaus ir skanaus, bet nenorite praleisti daug laiko virtuvėje. Svarbiausias šio patiekalo akcentas – pomidorų ir sūrio derinys, suteikiantis patiekalui sultingumo ir švelnumo. Vištienos filė kepama su prieskoniais, grietine ir garstyčiomis, o pabaigoje patiekalas apibarstomas sūriu ir dar kartą trumpai kepamas, kad sūris gražiai apsilydytų.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka vidutinio dydžio, gilesnė forma)
- Aliuminio folija (Kepimo metu patiekalui uždengti)
- Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Šaukštas (Grietinei su garstyčiomis išmaišyti)
Ingredientai
- 4 vnt Vištienos filė
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas griežinėliais
- 100 g Grietinė - Maišyta su garstyčiomis
- 1 a.š. Garstyčios - Sumaišytos su grietine
- 50 g Sūris - Tarkuotas, pabarstyti pabaigoje
- Pagal skonį Prieskoniai - Vištienos prieskonių mišinys su vegeta ir džiovintais krapais
- Pagal skonį Druska
Gaminimo eiga
- Vištienos filė paruoškite, padruskinkite ir apibarstykite prieskoniais.
- Kopūstą supjaustykite griežinėliais ir dėkite į kepimo formą.
- Ant kopūsto dėkite vištienos filė.
- Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir užtepkite ant vištienos.
- Uždėkite pomidorų griežinėlius ant vištienos filė.
- Uždenkite kepimo formą folija ir kepkite 35 minutes 180°C orkaitėje.
- Nuimkite foliją, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 35 minutes, kol sūris gražiai apsilydys.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 90mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg