Kepta žuvis su citrinomis ir daržovėmis

Kepta žuvis su citrinomis ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui. Žuvis kepta orkaitėje, apibarstyta citrinos griežinėliais, pagardinta prieskoniais ir patiekiama su šviežiais daržovėmis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 180°C)
  • Kepimo skarda (Padengta folija)
  • Peilis (Žuviai paruošti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Didelė žuvis - Išvalyta, nuplauta
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta griežinėliais
  • 1 sauja Švieži žolelių lapeliai - Petražolės, krapai arba mėtos
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Nuplaukite ir išvalykite žuvį. Įtrinkite druska ir pipirais, iš abiejų pusių.
  • Įdėkite citrinos griežinėlius ir žolelių lapelius į žuvies vidų.
  • Uždenkite kepimo skardą folija ir padėkite ant jos paruoštą žuvį.
  • Kepti orkaitėje apie 40 minučių, kol žuvis taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Žuvį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis, pvz., pomidorais, agurkais ir salotų lapais.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Citrinos, Daržovės, Kepta žuvis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating