Kepta žuvis su ryžiais ir špinatų salotomis

Kepta žuvis su ryžiais ir špinatų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Tai puikus paprastas savaitgalio pietų variantas. Pagaminta su pigiau įsigyta žuvimi (pangasio filė) ir špinatų, agurkų, cukinijos salotomis, pagardintomis sojų padažu ir citrina. Šis receptas puikiai tiks šeštadienio pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama žuvies kepimui)
  • Puodas (Ryžių virimui)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams plakti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 2 vnt Pangasio filė - Apvoliota kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir ruginiais miltais
  • 1 vnt Kiaušinis - Plakimui
  • 100 g Ruginiai miltai - Apvoliojimui

Salotos

  • 100 g Špinatai
  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 šaukštai Sojų padažas
  • Citrinos sultys - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ir iškepkite žuvies filė, apvoliotą kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir ruginiais miltais, kol žuvis taps traški ir aukso spalvos.
  • Virinkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas, kol jie bus minkšti.
  • Sumaišykite špinatus, cukiniją, agurką ir svogūną su sojų padažu ir citrinos sultimis, kad gautumėte šviežią salotų garnyrą.
  • Patiekite keptą žuvį su ryžiais ir šviežiomis salotomis iš špinatų, cukinijos, agurko ir svogūno.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kurią mėgstamą žuvies rūšį šiam receptui, o salotas papildyti papildomomis daržovėmis pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 25mg
Recepto raktažodžiai Kepta žuvis, Pangasio filė, Receptai su nuotraukomis, Ryžiai, Špinatų salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating