Kepta žuvis su žolelėmis ir mandarinais

Kepta žuvis su žolelėmis ir mandarinais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Žemiau pateikti ingredientai gali būti keičiami pagal poreikius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • upiniai upėtakiai po 400 g: 4 (gali būti ir kitokia žuvis)
  • krapai
  • petražolės
  • čiobreliai
  • mandarinai: 2
  • porų stiebai: 4
  • česnakas: 4 skiltelės
  • alyvuogių aliejus
  • sviestas
  • druska
  • pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje upėtakius nuvalykime ir išdarinėkime. Mandarinus nuplaukime bei supjaustykime milimetrų storio griežinėliais. Tuomet česnakų skilteles nulupkime ir susmulkinkime.
  • Antrame etape upėtakius paskaninkime druska ir pipirais, į kiekvieno jų vidų įdėkime ketvirtadalį prieskoninių žolelių bei po vieną susmulkintą česnako skiltelę, prieskonius gerai įtrinkime.
  • Baltąją porų kotų dalį atsargiai įpjaukime, tačiau ne iki galo, juos nuplaukime. Tuomet porus maždaug minutę apvirkime verdančiame vandenyje, pasistenkime, kad poro stiebo sluoksniai neišsiskirtų. Apvirtus porus atsargiai ištraukime iš vandens.
  • Galiausiai kepimo skardą išklokime kepimo popieriumi, sudėkime apvirtus porų stiebus, apšlakstykime tirpintu sviestu, pagardinkime druska. Ant porų klokime žuvis, ant upėtakių sudėkime mandarinų griežinėlius, apšlakstykime alyvuogių aliejumi, pabarstykime druska bei pipirais pagal savo skonį. Žuvis kepkime iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Ragaujam su šeima ar draugais. Skanaus:)

Pabaigai…

Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating