Kepta žuvis su žolelėmis ir mandarinais
Žemiau pateikti ingredientai gali būti keičiami pagal poreikius.
Ingredientai
- upiniai upėtakiai po 400 g: 4 (gali būti ir kitokia žuvis)
- krapai
- petražolės
- čiobreliai
- mandarinai: 2
- porų stiebai: 4
- česnakas: 4 skiltelės
- alyvuogių aliejus
- sviestas
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga
- Pradžioje upėtakius nuvalykime ir išdarinėkime. Mandarinus nuplaukime bei supjaustykime milimetrų storio griežinėliais. Tuomet česnakų skilteles nulupkime ir susmulkinkime.
- Antrame etape upėtakius paskaninkime druska ir pipirais, į kiekvieno jų vidų įdėkime ketvirtadalį prieskoninių žolelių bei po vieną susmulkintą česnako skiltelę, prieskonius gerai įtrinkime.
- Baltąją porų kotų dalį atsargiai įpjaukime, tačiau ne iki galo, juos nuplaukime. Tuomet porus maždaug minutę apvirkime verdančiame vandenyje, pasistenkime, kad poro stiebo sluoksniai neišsiskirtų. Apvirtus porus atsargiai ištraukime iš vandens.
- Galiausiai kepimo skardą išklokime kepimo popieriumi, sudėkime apvirtus porų stiebus, apšlakstykime tirpintu sviestu, pagardinkime druska. Ant porų klokime žuvis, ant upėtakių sudėkime mandarinų griežinėlius, apšlakstykime alyvuogių aliejumi, pabarstykime druska bei pipirais pagal savo skonį. Žuvis kepkime iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Ragaujam su šeima ar draugais. Skanaus:)
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.