Keptas baklažanas su silke ir sūriu

Keptas baklažanas su silke ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kepti baklažanai su silke ir fetos sūriu, receptą parsivežiau iš Portugalijos. Šį patiekalą pajūrio žmonės vartoja vakare, atvėsus orui, artėjant saulėlydžiui. Neskubėdami, aptardami dienos darbus bei gurkšnodami stalo vyną, ar kaip jie kitaip vadina, sugadintas sultis. Turiu pasakyti, kad labai labai skanu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • baklažanas,
  • fetos sūrio: 100 gramų
  • silkių file
  • česnako: 3 skiltelių
  • džiūvėsių: 2 šaukštai
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • smulkintų petražolių
  • krapų
  • svogūnų laiškų

Gaminimo eiga
 

  • Baklažaną perpjauname per pusę, išskobiame minkštimą ir dedame į kepimo skardą, šauname į įkaitintą orkaitę – min.
  • Tuo metu sutriname gr fetos sūrį, smulkiname silkės filė, skilteles česnako, išskobtą baklažano minkštimą ir sumaišome su šaukštais džiūvėsių. Traukiame baklažaną iš orkaitės, truputėlį pasūdome (bet ne per daug, nes feta sūri), pipiriniame ir kiekvieną puselę pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir krapais, prikraunam paruošto mišinio, ant viršaus truputį barstome džiūvėsių ir dedame atgal į orkaitę min.
  • Kai gražiai paruduoja, traukiame, apšlakstome alyvuogių aliejumi, puošiame petražolių smulkintais lapeliais, svogūno laiškais ir mėgaujamės puikiu užkandžiu su raudonu vynu, palydint saulę.

Pabaigai…

Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.
Recepto raktažodžiai Patiekalai su silke, Patiekalai su sūriu
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating