Keptas ešerys su česnakiniu jogurto padažu

Keptas ešerys su česnakiniu jogurto padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Minimalizmas lėkštėje ir nieko daugiau nereikia. Šis keptas ešerys su česnakiniu jogurto padažu yra paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ešeriai marinuoti su česnaku ir pipirais, apkepti miltuose ir patiekti su gaiviu agurkų ir česnakų jogurto padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Peilis (Žuviai paruošti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Keptuvė (Aliejui kepti)
  • Dubuo (Marinavimui)
  • Mentelė (Žuviai apversti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 1 vnt. Šviežias jūrinis ešerys be galvos - 0,658 kg už 3,15 eu
  • 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • Juodieji malti pipirai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Miltai - Apvoliojimui
  • Aliejus - Kepimui

Padažas

  • 1 vnt. Trumpas agurkas - Tarkuotas
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • Krapai - Smulkinti
  • Druska - Pagal skonį
  • Jogurtas - 3% riebumo

Gaminimo eiga
 

  • Ešerį išvalykite, supjaustykite riekelėmis (6 gabaliukai).
  • Sumaišykite česnaką, druską ir pipirus, pamasažuokite žuvies gabaliukus ir palikite valandai marinuotis.
  • Apvoliuokite žuvies gabaliukus miltuose.
  • Kepkite keptuvėje su aliejumi, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
  • Padažui sumaišykite tarkuotą agurką, česnaką, krapus, druską ir jogurtą.
  • Patiekite keptą ešerį su paruoštu jogurto padažu.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, tačiau paprastumas dažnai yra geriausias pasirinkimas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Česnakinis jogurto padažas, Keptas ešerys, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating