Keptas Ešerys su Česnaku ir Pipirais
Šis receptas gimė iš paprastos idėjos – paversti šviežiai sugautą ešerį skaniu vakarienės patiekalu. Miltuose pavoliotas, su druska, pipirais ir šiek tiek česnako, ešerys yra paskrudinamas iki auksinės spalvos. Tai greitas ir lengvas būdas paruošti žuvį, kuris suteikia traškumo ir ryškaus skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti nelipnų paviršių)
- Mentelė (Žuviai apversti)
- Lėkštė (Iškeptai žuviai padėti)
Ingredientai
- 1 vnt Šviežias ešerys - Vidutinio dydžio
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 0.5 a.š. Pipirai - Šviežiai malti
- 1 skiltelė Česnakas - Sutrintas
- 50 g Miltai - Žuviai pavolioti
- 3 v.š. Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Ešerį nuvalykite ir nusausinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir sutrintu česnaku.
- Apvoliokite ešerį miltuose, kad gerai padengtų visą žuvį.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi vidutinio karštumo temperatūroje.
- Dėkite ešerį į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps auksinės spalvos.
- Iškeptą ešerį išimkite iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės. Patiekite karštą.
Pabaigai…
Galite pridėti šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai, kaip garnyrą. Tai suteiks papildomo skonio ir gaivumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg