Keptas Ešerys su Česnaku ir Pipirais

Keptas Ešerys su Česnaku ir Pipirais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas gimė iš paprastos idėjos – paversti šviežiai sugautą ešerį skaniu vakarienės patiekalu. Miltuose pavoliotas, su druska, pipirais ir šiek tiek česnako, ešerys yra paskrudinamas iki auksinės spalvos. Tai greitas ir lengvas būdas paruošti žuvį, kuris suteikia traškumo ir ryškaus skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Geriausia naudoti nelipnų paviršių)
  • Mentelė (Žuviai apversti)
  • Lėkštė (Iškeptai žuviai padėti)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Šviežias ešerys - Vidutinio dydžio
  • 1 a.š. Druska - Pagal skonį
  • 0.5 a.š. Pipirai - Šviežiai malti
  • 1 skiltelė Česnakas - Sutrintas
  • 50 g Miltai - Žuviai pavolioti
  • 3 v.š. Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Ešerį nuvalykite ir nusausinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir sutrintu česnaku.
  • Apvoliokite ešerį miltuose, kad gerai padengtų visą žuvį.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi vidutinio karštumo temperatūroje.
  • Dėkite ešerį į keptuvę ir kepkite 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis taps auksinės spalvos.
  • Iškeptą ešerį išimkite iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės. Patiekite karštą.

Pabaigai…

Galite pridėti šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai, kaip garnyrą. Tai suteiks papildomo skonio ir gaivumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Ešerys, Greitas patiekalas, Keptas ešerys, Žuvies receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating