Keptas karpis su bulvėmis

Keptas karpis su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis karpio patiekalas yra išskirtinis dėl savo paruošimo būdo – žuvis uždengta folija ir kepama su daržovėmis, suteikiant jai sultingumo ir skonio gilumo. Po truputį žuvies sultinio ir specialaus grietinės majonezo padažo pridėjimo, šis patiekalas tampa tobulai sultingas ir apskrudęs iš išorės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Būtina prieš tai įkaitinti iki 180°C)
  • Kepimo skarda (Didelė, kad tilptų visas karpis su daržovėmis)
  • Aliuminio folija (Žuviai uždengti ir išlaikyti sultingumui)
  • Kepimo popierius (Padėti po žuvimi, kad neliptų prie skardos)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti ir žuvies įpjovimams daryti)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 1 vnt Karpis - Išvalytas ir pasiruošęs kepimui
  • 200 g Morkos - Supjaustytos griežinėliais
  • 200 g Svogūnai - Supjaustyti pusžiedžiais
  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir perpjautos per pusę
  • 200 ml Žuvies sultinys - Naudojamas karpiui sultingumui suteikti

Padažas

  • 100 g Grietinė
  • 50 g Majonezas
  • 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Paruošti karpį: išvalyti, padaryti kelis įpjovimus ant viršaus ir įtrinti druska bei pipirais.
  • Svogūnus ir morkas sumaišyti ir užpildyti žuvies vidų. Bulves sudėti aplink žuvį ant kepimo skardos.
  • Karpį ir bulves uždengti aliuminio folija, įpilti šiek tiek žuvies sultinio ir kepti 180°C orkaitėje apie 30 minučių.
  • Nuimti foliją, patepti žuvį grietinės, majonezo ir česnakų mišiniu ir kepti dar 15 minučių, kol karpis taps auksinis ir traškus.
  • Žuvį patiekti su keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus!

Pabaigai…

Kepant karpį svarbu nuolat tikrinti, ar neperdžiūvo, todėl rekomenduojama naudoti papildomą sultinį arba uždengti folija, kad išlaikytumėte sultingumą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 100mgNatris: 300mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Karpis, Orkaitėje keptas, Sultingas karpis, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating