
Keptas menkės filė su virtomis bulvėmis ir salotomis
Paprastas, bet labai skanus keptas menkės filė receptas, kuris puikiai tinka kasdieniniam pietų ar vakarienės stalui. Šis patiekalas paruošiamas labai lengvai – menkės filė apvoliojama miltuose ir pakepama, patiekiama su virtomis bulvėmis ir šviežiomis salotomis. Nors receptas yra paprastas, jo skonis tikrai džiugins jūsų gomurį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Keptuvė su non-stick danga puikiai tinka šiam receptui)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Mentelė (Žuvies apvertimui keptuvėje)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Patiekalui
- 2 vnt Menkės filė - Padruskinta, pavoliota miltuose
- 4 vnt Bulvės - Virtos, apibarstytos krapais
- 1 puodelis Šviežios salotos - Pagardintos pomidorais ir svogūnų laiškais
- pagal skonį Majonezas - Patiekimui su bulvėmis
- 2 v.š. Aliejus - Kepimui
- pagal skonį Žuvies prieskoniai
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo.
- Menkės filė padruskinkite, pagardinkite žuvies prieskoniais ir apvoliuokite miltuose.
- Kepkite filė įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol abi pusės gražiai apskrus ir žuvis bus visiškai iškepusi.
- Patiekite žuvį su virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais, ir šviežiomis salotomis, gardintomis pomidorais ir svogūnų laiškais. Prie bulvių patiekite šiek tiek majonezo.
Pabaigai…
Galite naudoti ir kitą baltąją žuvį, tačiau menkė šiame recepte puikiai dera dėl savo švelnaus skonio. Bulvėms papildomai galite patiekti sviesto ar grietinės.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 60mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 15mg