Keptas moliūgas su česnakiniu padažu

Keptas moliūgas su česnakiniu padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprastas, bet gardus keptas moliūgas, puikiai tinkantis tiek pagrindiniam patiekalui, tiek garnyrui. Šis receptas yra išbandytas ir pritaikytas tiems, kurie nori išvengti saldžių patiekalų ar sriubų. Moliūgas yra pagardintas aromatingu česnakiniu padažu, kuris suteikia ypatingo skonio. Tai puikus būdas išnaudoti šį rudeninį gėrį, kai nesinori nieko pernelyg sudėtingo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Tinkama moliūgo gabalams talpinti)
  • Aštrus peilis (Moliūgo pjaustymui)
  • Plakimo šluotelė (Padažui sumaišyti)
  • Mentelė (Keptam moliūgui iš formos išimti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 vnt Moliūgas - Vidutinio dydžio, nuluptas ir supjaustytas gabalėliais
  • 3 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • 1 arbatinis šaukštelis Druska - Pagal skonį
  • 1 arbatinis šaukštelis Juodieji pipirai - Pagal skonį

Česnakinis padažas

  • 3 skiltelės Česnakai - Sutrinti
  • 150 ml Grietinėlė
  • 1 šaukštelis Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Šviežios petražolės - Kapotos, patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Moliūgo gabalėlius sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Išdėliokite ant kepimo formos vienu sluoksniu.
  • Kepkite orkaitėje 35-40 minučių, kol moliūgas suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  • Tuo metu paruoškite česnakinį padažą: įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite česnaką ir pakepinkite, kol taps auksinės spalvos. Įpilkite grietinėlę, citrinos sultis, maišykite, kol padažas sutirštės.
  • Keptą moliūgą patiekite su česnakiniu padažu ir kapotomis petražolėmis.

Pabaigai…

Jeigu norite stipresnio skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek parmezano sūrio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 10mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Česnakinis padažas, Garnyras, Keptas moliūgas, Moliūgas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating