
Keptas patiesalas su likučiais
Šis keptas patiekalas yra puikus būdas sunaudoti šaldytuvo likučius. Pagrindiniai ingredientai yra avižinė košė, bulvė, daržovės, mėsa, kiaušiniai ir sūris. Tai paprastas, bet skanus patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris tikrai patiks visai šeimai. Kiekvienas ingredientas prideda savo unikalų skonį, o česnakas suteikia pikantiškumo.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Naudojama kepimo forma su aukštais kraštais.)
- Tarka (Bulvėms ir daržovėms tarkuoti.)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
- Dubuo (Ingredientams maišyti.)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 puodelis Avižinė košė - Likutis nuo pusryčių.
- 1 vnt Bulvė - Itarkuota.
- 1 vnt Paprika - Supjaustyta.
- 1 vnt Agurko gabaliukas - Supjaustytas.
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas.
- 200 g Mėsa - Galima naudoti bet kokią likusią mėsą.
- 4 vnt Kiaušiniai - Plakti.
- 100 g Sūris - Tarkuotas.
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite avižinę košę, itarkuotą bulvę, papriką, agurką, pomidorą ir mėsą dideliame dubenyje.
- Įmaišykite plakamus kiaušinius ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite smulkintu česnaku.
- Supilkite mišinį į paruoštą kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30 minučių arba kol patiekalas gražiai apskrus.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar prieskoniais pagal skonį. Šis patiekalas yra puikus būdas sunaudoti likučius ir išvengti maisto švaistymo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg