Keptas šonkaulis su daržovėmis ir bulvėmis

Keptas šonkaulis su daržovėmis ir bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas mėgstantiems sočiai pavalgyti. Šonkauliai yra marinuoti ir kepti, kol tampa sultingi ir aromatingi. Patiekiama su šviežiais agurkais ir virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais. Tai paprastas, bet skanus receptas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 800 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Nustatyti 180°C)
  • Kepimo skarda (Dengta aliuminio folija)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Dubuo (Marinatui sumaišyti)

Ingredientai
  

Pagrindinis patiekalas

  • 1 kg kg Kiaulienos šonkauliai - Pageidautina švieži
  • 500 g g Bulvės - Nuvalytos ir supjaustytos
  • 200 g g Agurkai - Šviežiai supjaustyti
  • 2 v.š. v.š. Krapai - Smulkiai kapoti
  • 200 ml ml Grietinės padažas - Pagal skonį

Marinatas

  • 50 ml ml Alyvuogių aliejus
  • 2 v.š. v.š. Sojų padažas
  • 1 a.š. a.š. Garstyčios
  • 2 skiltelės vnt Česnakai - Smulkiai sukapoti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Šonkaulius nuplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite marinatą iš alyvuogių aliejaus, sojų padažo, garstyčių ir smulkiai sukapotų česnakų. Patiekite šonkaulius į marinatą ir palikite marinuotis 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Padėkite šonkaulius ant kepimo skardos, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 60 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 30 minučių, kol šonkauliai taps auksiniai ir traškūs.
  • Tuo metu virkite bulves šaltame vandenyje su trupučiu druskos, kol jos taps minkštos. Nukoškite ir apibarstykite kapotais krapais.
  • Patiekite keptus šonkaulius su virtomis bulvėmis ir šviežiai supjaustytais agurkais. Pagal skonį pridėkite grietinės padažo.

Pabaigai…

Patarimas: jei norite, kad šonkauliai būtų dar sultingesni, kepkite juos orkaitėje su šiek tiek aliejaus ir laiku laiku apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 800kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 45gRiebalai: 55gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 1200mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Agurkai, bulvės, Krapai, Šonkauliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating