Keptas upėtakis su citrina ir daržovėmis

Keptas upėtakis su citrina ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Keptas upėtakis su citrina yra puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo, bet kartu ir įdomaus patiekalo. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Svarbiausia yra pasirinkti šviežią žuvį ir tinkamai ją paruošti. Šį kartą upėtakį paruošime su gaiviomis citrinos riekelėmis ir gardžiu daržovių garnyru.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Pakankamai didelė, kad tilptų visa žuvis)
  • Peilis (Žuvies pjovimui ir citrinos pjaustymui)
  • Folija (Kepimui orkaitėje)
  • Kepimo popierius

Ingredientai
  

Žuvis

  • 1 vnt Šviežias upėtakis - Apie 1 kg
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta plonais griežinėliais
  • 3 vnt Česnako skiltelės - Supjaustytos
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Garnyras

  • 200 g Moliūgas - Supjaustytas stambiais kubeliais
  • 100 g Ridikėliai - Supjaustyti
  • 100 g Vyšninių pomidorų - Nupjautais galiukais
  • 50 g Žalumynai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Upėtakį nuplaukite, pašalinkite vidurius ir kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Peiliu padarykite kelias įpjovas išilgai žuvies, kad skonis geriau įsigertų.
  • Apšlakstykite upėtakį alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, o įpjovose įdėkite česnako skilteles ir citrinos griežinėlius.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoštą žuvį dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi arba folija.
  • Šalia žuvies išdėliokite moliūgo kubelius, ridikėlius ir vyšninius pomidorus. Visa tai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartą pagardinkite druska bei pipirais.
  • Kepti orkaitėje apie 40-45 minutes, kol žuvis bus pilnai iškepusi, o daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.
  • Patiekite žuvį kartu su iškeptomis daržovėmis, papuoškite šviežiais žalumynais.

Pabaigai…

Jeigu norite ryškesnio skonio, galite pridėti rozmarino arba čiobrelių. Taip pat galite eksperimentuoti su daržovėmis – naudokite tai, ką turite po ranka, pavyzdžiui, bulves ar morkas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 35gRiebalai: 18gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Citrina, Daržovės, Kepta žuvis, Upėtakis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating