
Keptas upėtakis su daržovėmis
Šis keptas upėtakis su daržovėmis yra greitas ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei. Citrinos sultys ir česnakas suteikia patiekalui gaivumo ir aromato, o lengvai apskrudęs upėtakis išlaiko savo natūralų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gerai įkaitinta keptuvė, tinkama upėtakiui kepti.)
- Virtuvinis peilis (Aštrus peilis daržovėms ir žuviai pjaustyti.)
- Pjaustymo lentelė (Naudokite atskirą lentelę žuviai ir daržovėms.)
- Citronų spaudiklis (Naudinga spaudžiant šviežias citrinos sultis.)
Ingredientai
- 2 vnt Upėtakio filė - Šviežia ir gerai išvalyta.
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Naudokite, kad paryškintumėte žuvies skonį.
- 2 skiltelės Česnakas - Supjaustytas smulkiai arba išspaudžiamas.
- 1 vnt Citrina - Sultims spausti.
- 200 g Daržovės - Morkos, šparaginės pupelės, kūdikių kukurūzai – visos daržovės supjaustytos ir keptos keptuvėje.
Gaminimo eiga
- Upėtakį pabarstykite druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Palikite marinuotis 10 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę, įdėkite upėtakio filė ir kepkite 3 minutes iš vienos pusės.
- Apverskite filė ir kepkite dar 3 minutes, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
- Baigiant kepti, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių ant filė, kad suteiktumėte gaivumo.
- Daržoves pakepkite keptuvėje, kol jos suminkštės ir lengvai apskrus.
Pabaigai…
Česnaką galite pašalinti arba naudoti mažiau, jei nemėgstate intensyvaus skonio. Citrinos sultys gali būti pakeistos laimo sultimis, kad būtų suteiktas kitoks aromatas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 150mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg