
Keptas varškės apkepas
Žemiau pateikiama gaminimo eiga ir ingredientų sąrašas.
Ingredientai
- varškė: 200 gramų (9% riebumas)
- manų kruopos: 2 šaukštai
- cukrus: 1 šaukštas
- pienas: 100 mililitrų (2.5% riebumo)
- sviestas: 40 gramų
- grietinė: 2 šaukštai (30% riebumas)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinio trynį atskirkime nuo baltymo. Tada trynį, varškę, pieną, manų kruopas, cukrų bei sviestą gerai išmaišykime iki vientisos masės.
- Tuomet išplakime kiaušinio baltymą bei mediniu šaukštu atsargiai sumaišykime su varškės mase.
- Kepimo skardą ištepkime sviestu bei supilkime gerai išmaišytą masę. Kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių.
- Galiausiai patiekime su grietine. Labai skanu!
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.