
Keptas vištienos kepsnys su daržovėmis ir obuolių gløgg
Pasikonsultavę su IngaLill’s Kitchen, šiandien išbandėme šį vištienos kepimo būdą. Saulėta, nors ir vėjuota diena buvo puiki proga išbandyti Kamado Bono grilį. Šis receptas puikiai tinka ir orkaitėje. Jei neturite specialaus stovo, naudokite butelį ar stiklainį. Vištienos kepimo stovą užpildėme žolelėmis ir gløgg’u, kurį sumaišėme su vandeniu. Kepsnys tapo ypač sultingas ir kvapnus. Bulvės ir baklažanai taip pat buvo paruošti ypatingai skaniai.
Reikalingi Įrankiai
- Kamado bono grilis (Galima naudoti ir orkaitę)
- Vištienos kepimo stovas (Alternatyva – butelis ar stiklainis)
- Apvali keptuvė be rankenos (Tinka ir orkaitės kepimo indas)
- Žnyplės (Maistui tvarkyti ant grilio)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Vištienos kepsnys
- 1 vnt Vištienos kepsnys - Sveikas, apie 1.5 kg
- 2 vnt Šviežios bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- 1 galvutė Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Baklažanas - Supjaustytas riekelėmis
- 1 galvutė Kalafioras - Supjaustytas žiedynais
- 200 g Pomidorai - Smulkūs, vyšniniai
- Gløgg - Maišytas su vandeniu
- Čiobreliai - Saujėlė
- Alyvuogių aliejus - Bulvėms, baklažanams, kalafiorams
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Sojos padažas - Marinatui
- Čili padažas - Marinatui
- Skrudintų moliūgų sėklų aliejus - Marinatui
Gaminimo eiga
- Vištienos stovą užpildyti žolelėmis ir gløgg’u, sumaišytu su vandeniu. Uždėti vištieną, marinuotą sausai.
- Stovą su vištiena pastatyti į apvalią keptuvę be rankenos. Aplinkui sudėti skiltelėmis pjaustytas bulves, sumaišytas su aliejumi, česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais.
- Kepti ant tiesioginės kaitros apie 210-220°C temperatūroje apie 1.5 valandos. Bulves kelis kartus aplieti tuo pačiu gløgg’u, maišytu su vandeniu.
- Baklažanus supjaustyti išilgai riekelėmis, pasūdyti ir palikti 15 minučių. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Marinuoti sojos, čili padaže, su skrudintų moliūgų sėklų aliejumi.
- Kalafiorą apvirti 5 minutes, sumaišyti su pomidoriukais, aliejumi, druska, pipirais ir čiobreliais. Kepti apie pusvalandį.
- Galiausiai ant grotelių sudėti baklažanus. Kepti po 4-5 minutes kiekvieną pusę, vis patepant likusiu marinatu.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis ar marinato skoniais. Vištienos kepimo stovas padeda išlaikyti vištieną sultingą ir kvapnią.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg