Kepti baklažanai tešloje
Nu labai skaniai pavakarieniavau, nors valgau baklažaną tik viena namuose, nepatingėjau.
Padažiukas: pusė pakelio varškės, agurkas smulkintas, tarkuota nemaža česnako skiltis, krapai, pieno ar kefyro paskystint, druska, pipirai/
Man labai labai skanu ir su cukinija, vištiena, krabų lazdelėm ar bet kokia balta žuvim.
Ingredientai
- Baklažanai
- miltai
- vanduo
- prieskoniai
- alus
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustau apie pusė cm griežiniais, dedu į koštuvą, gausiai druskos ir palieku pusvalandžiui, kad prarastų drėgmę.
- Tada gerai išsausinu popieriniais rankšluoščiais.
- Tešla: šaltas alus apie 200ml ir miltų, kad tešla būtų tiršta, druska, pipirai gausiai ir pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Kepu aliejuje, vid kaitroje, paskui būtinai ant popierinių rankšluoščių palieku nusiriebalint.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.