
Kepti blyneliai su įdaru
Šie blyneliai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Įdaryti varške, mėsa arba daržovėmis, jie yra lengvi, skanūs ir labai greitai pagaminami. Tinka tiek šaltam, tiek karštam patiekimui, ypač su grietine ar mėgstamu padažu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Neprilimpanti, apie 24 cm skersmens)
- Mentelė (Blyneliams versti)
- Maišymo dubuo (Tešlai ruošti)
- Plakimo šluotelė (Tešlai išplakti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 400 ml Pienas
- 50 ml Alyvuogių aliejus
- 1 a.š. Druska
Įdaras
- 200 g Varškė
- 100 g Virtos daržovės - Kapotos
- 100 g Virta mėsa - Smulkinta
- 1 a.š. Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Tešlai sumaišykite kiaušinius su pienu, druska ir aliejumi. Įdėkite miltus ir plakite iki vientisos masės.
- Kepkite blynus keptuvėje, kol bus aukso spalvos iš abiejų pusių.
- Įdarui sumaišykite varškę su virtomis daržovėmis ir mėsa. Pagardinkite prieskoniais.
- Ant kiekvieno blyno dėkite šaukštą įdaro, susukite ir kepkite dar kelias minutes keptuvėje, kol įdaras bus šiltas.
- Patiekite su grietine arba mėgstamu padažu.
Pabaigai…
Blyneliai gali būti patiekiami tiek šilti, tiek šalti. Eksperimentuokite su įvairiais įdarais, pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg